Már hóvirágokra is vadászhatsz - Hétvégi programajánló

Reméljük, hogy a tél lassan az utolsókat rúgja, de addig is, amíg valóban elkezd ébredezni a természet, olyan túrák és programok között válogathatsz, amelyek a hideg dacára is izgalmasnak ígérkeznek.

Szerző:
TM
2017. február 16.

Reméljük, hogy a tél lassan az utolsókat rúgja, de addig is, amíg valóban elkezd ébredezni a természet, olyan túrák és programok között válogathatsz, amelyek a hideg dacára is izgalmasnak ígérkeznek.

1. Kalandozás a Király-kő bazaltvilágában

 

 

Kevesen tudják, hogy a Balaton-felvidéket szegélyező Fekete-hegy északi peremén is találunk bazaltképződményeket, melyek megtekintésére leginkább a lombmentes időszakban nyílik lehetőség. A geotúra célja a Király-kő néhány száz méter hosszan elnyúló bazaltvilágának bejárása, az útvonal aztán a Kecske-kő szikláihoz vezet, majd Kapolcsra, az Eger-víz partjára. Strapabíró túracipő ajánlott. Péntekig lehet jelentkezni.
Mikor?
2017. február 18.
Hol?
Balaton-felvidék
Részletek ide kattintva

 

2. Teljesítménytúra almás pitéért

 

 

És persze az élmény miatt. A Pécsi Ifjúsági Természetjáró Egyesület (PITE) most szombaton rendezi meg a Pite 30 teljesítménytúrát, ami ráadásul idén lesz 20 éves. 30-as, 20-as és 10-es távokon lehet indulni, a rajt és a cél Abaligeten, a Hotel Barlangnál van. A túra része a Baranya teljesítménytúrázója mozgalomnak.
Mikor?
2017. február 18.
Hol?
Mecsek
Még több infó ide kattintva

 

3. Kráternéző geotúra a Déli-Bakonyban

 

 

Itt az idő, hogy megismerkedj a Déli-Bakony kevésbé látogatott geológiai érdekességeivel. A túra útba ejti a Magyal-hegyet, a Terhes asszony szikláját, a Köves-kút rétegforrásának vízlépcsőit és az Agár-tető kráterperemét. Visszafelé a középkori Bakonyszentjakab pálos kolostorának romjai és az Emberkő sziklája mellett visz az út. A kirándulás hossza mintegy 10 km, az összesített szintemelkedés pedig 400 méter körüli. Találkozó 9.30-kor Tapolcán, a Tesco autóparkolójában. A részvételi díj 2000 Ft, gyerekeknek csak a fele. Jelentkezni Futó Jánosnál lehet a janosfuto@gmail.com e-mail címen vagy a 30/446-7759-es telefonszámon legkésőbb február 18. délig.

Mikor?
2017. február 19.
Hol?
Déli-Bakony
Bővebb info: janosfuto@gmail.com, 30/446-7759

 

4. Kápolnák nyomában

 

 

A Budapest Kupa részeként a Sarokkő Egyesület vasárnap tartja a III. Kápolnák nyomában teljesítménytúrát, ahol három útvonal közül lehet választani: Anna-Mária 22,5 (19,8 km, szintidő: 6 óra); Mária 14,5 (12,8 km, szintidő: 5 óra) és Anna 8 (7 km, szintidő: 3 óra). A túra egy rövid szakasz kivételével jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál mindegyik távhoz szöveges itinert és térképet adnak. Indulás a Szépjuhászné étteremtől.
Mikor?
2017. február 19.
Hol?
Budai hegyek
Bővebb információért kattints ide.

 

5. Hóvirágvadászat a Nagy-Kopaszon

 

 

Ha lassan eleged van a kemény télből, íme, egy kis reménysugár: a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság programján - ha szerencséd van - most akár már az év első hóvirágait is felfedezheted. A túra főszereplői a mohák lesznek, amelyek ilyenkor a legszebbek. A kirándulás Nagykovácsiból indul, és remek családi programnak ígérkezik.
Mikor?
2017. február 19.
Hol?
Nagy-Kopasz

Bővebben ide kattintva.

Cikkajánló