Maradj mozgásban - Hétvégi programajánló

Szedj virágot, kóstolj rügyeket, hajtsd ki magad lépésben és futva, vagy csak egyszerűen bámulj bele a természetbe, a lényeg, hogy ne ülj le!

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Facebook/MagyarProvence
DiNPI
Shutterstock
Cserkúti László/DDNPI
Szilágyi Attila/HNPI
Facebook/Speleo Myotis
2016. március 31.

Szedj virágot, kóstolj rügyeket, hajtsd ki magad lépésben és futva, vagy csak egyszerűen bámulj bele a természetbe, a lényeg, hogy ne ülj le!

1. Szedd magad a nárciszt!

 

 


A Magyar Provence levendulabirtokon a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, idén tavasszal először rendezik meg a Szedd magad a Nárciszt! nevű programot: 20 Ft/szálért lehet egy-egy zacskó virágot szedni, 10 fajta nárciszból. Az újonnan ültetett levendulaföldön a levendulabokrok között 7000 tő virágzik, ami önmagában is gyönyörű látvány. Az ingyenes levendulaszörp és házi falatok kóstolása mellett levendulás és nárciszos ajándékokat is vásárolhatunk.

Mikor?

2016. április 2. 10.00 - 2016. április 3. 18.00
Hol?
Magyar Provence Levendulabirtok, Monoszló
Még több infó.
 

2. Tavaszköszöntő túra 25/15/6,2 km

 

 


A Sukoró 25 útvonala: Sukoró-Gyapjaszsák-Bence-hegy-Meleg-hegy alja-Likas-kő-Angelika-forrás-Pákozdi-ingókövek-Geológiai tanösvény-Barlang-kút-Polák-hegy-Sukoró. Táv: 26 km; szintemelkedés: 620 m; szintidő: 8 óra. A Sukoró 15 útvonala: Sukoró-Gyapjaszsák-Bence-hegy-Meleg-hegy alja-Likas-kő-Angelika-forrás-Sukoró. Táv: 14 km; szintemelkedés: 362 m; szintidő: 5 óra. A Nyuszitúra mindössze 6,2 km hosszú, és tartalmaz egy „Meglepetéspont”-ot is!

Mikor?

2016. április 2. 10.00-tól
Hol?
Sukoró, Futballpálya parkolója
Még több infó.

3. Gerecse Tavaszi Terepfutás


A Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület Atlétika és Triatlon Szakosztályának rendezésében 5 különböző távon indulhatunk: minitáv piciknek (1 km); 2 km; 7,5 km; 15 km; 25 km. A verseny napján 8.30-tól a helyszínen kitöltött nevezési lap leadásával vagy online módon előre regisztrálhatjuk magunkat.


Mikor?
2016. április 2. 9.30-tól
Hol?
Gerecse hegység, versenyközpont: Baj, Szent István Német Nemzetségi Általános Iskola

Ízelítőül egy videó.

 



Több infó itt és itt.

4. Rügykóstoló erdei élményséta a Hárs-hegyen

 

 


Az Erdő Ajándéka Erdei Iskola szervezésében április 3-án, vasárnap, mindenki „belekóstolhat” kicsit a természetbe. Az erdei élményséta főbb témái: az erdei fák és cserjék ehető rügyei; az örök erdő élete: csemetéktől a faóriásokig; a tavaszi erdei virágok. Az útvonal várható hossza körülbelül 3 km. Az élménysétára előzetes jelentkezés szükséges.


Mikor?

2016. április 3. 15.00 - 18.00
Hol?
Budapest, Hárs-hegy, találkozás a Szépjuhászné buszmegállónál (22, 22A, 222)

Még több infó.

5. Stara Drava

 

 


A túrán bepillantást nyerhetünk a Dráva leghosszabb hazai holtágának élővilágába, és megtudhatjuk, hogyan menthetjük meg a vizes élőhelyet horvát-magyar összefogással. A túra hossza 8 km, időtartama 4 óra. Részvételi díj: 500 Ft/fő.

Mikor?

2016. április 2. 10.00
Hol?
Barcsi-Ó-Dráva, Gázfogadó állomás
Még több infó.
 


6. Gyalogtúra a Fekete-rét tanösvényen

 

 


A Fekete-rét mocsárrekonstrukciós munkálatait 2013-ban továbbfejlesztették egy új meder kialakításával. A megközelítőleg 10 km-es túra során megtekinthetjük az új, pallókkal ellátott tanösvényt, a Górési Madárrepatriáló Telep felújított madárházainak lakóit. A túra kibővítésével lehetőség van a Meggyes Csárdamúzeum megtekintésére is.

Mikor?

2016. április 2. 10.00
Hol?
Hortobágyi Nemzeti Park, találkozó: Kaparó csárda (33-as főút nagyiváni elágazásánál)
Még több infó.

+1
Csodálatos barlangvilág, képzeleted világa - Rajzpályázat gyerekeknek 2016

 

 


Nyerj barlangos tárgynyereményeket és kalandos, barlangászok által vezetett túrát! Készíts egy A/4-es színes rajzot, és népesítsd be a barlangokat képzeleted különleges lényeivel! A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. A legügyesebb munkákból vándorkiállítást szerveznek. Beérkezési határidő: 2016. április 28.
Még több infó.

Meghívó

Háromszor a nyolcezresek csúcsán - előadás


A Sukoró Kaland Klub következő rendezvényén szombaton Sterczer Hilda tart előadást Himalájai nyolcezresek női szemmel címen. A program további témái: Nőként Pakisztánban és Nepálban; A nők élete a magashegyeken; Férfi- és női szerepek a mászás alatt. Ráadásként - a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával - Erőss Zsolt: Magaslataim című fotókiállításának megnyitója.
 

Mikor?
2016. április 2. 17.30
Hol?
Sukoró, Kultúrház, Fő u. 33-35.
Még több infó a rendezvényről.
 

Cikkajánló