Mától ismét hőségriadót rendeltek el

Augusztus 4-től augusztus 6-ig az egész ország területén harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
2022. augusztus 4.

Augusztus 4-től augusztus 6-ig az egész ország területén harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

A riasztást az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve adta ki. Az egészségi állapotunkat károsan befolyásolhatja a magas hőmérséklet, ezért az idősekre, a gyerekekre és a fizikai munkát végzőkre kiemelten veszélyes lehet. Az időseknél szív- és érrendszeri panaszok állhatnak elő, ezért ha ilyesmit észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz.

11 és 15 óra között javasolt hűvös helyen tartózkodni, aki pedig elindul otthonról, mindenképpen vigyen magával elegendő folyadékot. Fontos a napvédő krémek használata, a sapka, kalap viselése. A strandolók is tartózkodjanak árnyékban.

Aki autóval közlekedik, fokozott óvatossággal vezessen, vigyen magával hűtött vizet, és kis időre se hagyja a gyereket vagy házi kedvencet az autóban. Aki napon álló autóban gyereket vagy háziállatot lát, hívja a 112-es segélyhívót.

Idén nyáron már 3660 alkalommal keletkezett tűz a szabadban. Jelenleg az egész ország területén tűzgyújtási tilalom van, így az erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében nem szabad tüzet gyújtani. A kerti bográcsozásnál, grillezésnél is fokozottan figyeljünk oda!

Cikkajánló