Még lehet pályázni Az Év Természetfotósa címre

Idén 30. alkalommal hirdette meg a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hazánk legrangosabb természetfotós pályázatát, amelyre még május 3-ig várják a fotósok képeit.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Daróczi Csaba / Az Év Természetfotósa 2021 (kiemelt kép)
2022. április 8.

Idén 30. alkalommal hirdette meg a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hazánk legrangosabb természetfotós pályázatát, amelyre még május 3-ig várják a fotósok képeit.

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 30 esztendővel ezelőtti megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat. Nincs olyan hazai természetfotós, aki ne tudna Az Év Természetfotósa pályázatról, és mindenképpen nagy elismerés díjat nyerni ezen a nívós versenyen.

A magyar természetfotósok világszínvonalú munkái sorra nyernek díjakat a nemzetközi versenyeken is. A sikeres fotósok közül többen eredményesen szerepeltek már a naturArt pályázatán is. Csak pár név a teljesség igénye nélkül: Máté Bence, Daróczi Csaba, Potyó Imre, Radisics Milán, Kerekes István vagy ifj Lőrincz Ferenc.

A pályázatra bárki nevezhet, amatőr és profi fotósoktól egyaránt várják a pályaműveket egészen május 3-ig. A felnőttek 15 kategóriában fejenként 30+10 képpel indulhatnak, a fiataloknak pedig külön versenyük van, ők 15+10 képpel pályázhatnak.

A részletes pályázati feltételeket ide kattintva olvashatjátok.

Újdonságok

A 30. jubileumi pályázatra egy új kategóriát is kitaláltak a szervezők. Az okostelefonok korában sokan napi szinten fotóznak, és már egy átlagos készülék is remek képekre képes technikailag. Azonban a felszerelés még nem minden, egy jó képhez elengedhetetlen a jó szem és a kitartás. Viszont ha minden megvan, akkor mobiltelefonnal is születhetnek magas színvonalú természetfotók, épp ezért idén ilyen képekkel is megmérettethetik magukat a fotósok. Az új kategória neve: Mobillal a természetben.

A másik újdonság, hogy ezúttal egy nemzetközi zsűri fogja értékelni a beérkezett képeket. Ami viszont nem újdonság, hogy a világ más természetfotós pályázataihoz hasonlóan nemcsak magyar fotósok nevezhetnek, hanem bármely országából küldhetnek be fotósok képeket.

A díjátadóra november 9-én kerül majd sor a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol az eddigi évekhez hasonlóan, most is látható lesz majd a legjobb képekből összeállított kiállítás, ahol bemutatják „Az év természetfotói” című albumot is.

Ha kedvet kaptál, hogy megmérettesd magad a Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2022 pályázaton, akkor ne habozz, nézd át képeidet, válogass, és küldd be te is a legjobbnak ítélt fotóidat. Még nem késtél le semmiről, a határidő: május 3., a részletekért kattints ide!

Cikkajánló