Még nem késő jelentkezni a Vándortáborokba

Most a megüresedett időpontokra lehet lecsapni. Idén 38 útvonalon vándortáborozhatnak a gyerekek.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Erdei Vándor Facebook
Forrás:
Aktív Magyarország
2023. február 15.

Most a megüresedett időpontokra lehet lecsapni. Idén 38 útvonalon vándortáborozhatnak a gyerekek.

Február 15-én nyílik a pótjelentkezés, amikor a felszabadult helyeket lehet betölteni. Az erdeivandor.hu oldalon megtalálható, hol és mikor vannak még foglalható turnusok.

Idén 20 ezer általános és középiskolás fiatal 38 útvonalon ismerheti meg az ország legszebb tájait. A részvételi díj 43 ezer forint, ebbe beletartoznak az étkezés, a szállás és a programok költségei.

A gyerekek két keréken fedezhetik fel a Békés megyei kastélyokat és a Zselicet, az Alsó-Tiszán evezős tábor indul, a zarándoktáborok útvonala pedig Mánfáról Máriagyűdre vezet. Lehet túrázni Székelyföldön és a Déli-Bakonyban, utóbbin új útvonalon. A vándortáborozók 90%-os kedvezménnyel utazhatnak a MÁV és a GYSEV járatain.

A Vándortábor Program 2017-ben indult. A gyerekek többféle tematikájú táborban vehetnek részt, az erdei vándortáborokért az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) felel, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezi a kerékpáros táborokat, a vízi táborokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ), a zarándoktáborokat pedig a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája.

Cikkajánló