Megérkezett a Tatai Vadlúd Sokadalom részletes programja

A 21. sokadalom idén november 26-27-én lesz a tatai Öreg-tavon. A szervezők már közreadták a programok listáját.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina (Kiemelt kép)
Forrás:
vadludsokadalom.hu
2021. november 11.

A 21. sokadalom idén november 26-27-én lesz a tatai Öreg-tavon. A szervezők már közreadták a programok listáját.

A rendezvény már 26-án, péntek délután elkezdődik. Az őszi csillagos égbolt látványosságait lehet megismerni, és jó idő esetén távcsöves bemutató is lesz. A Malom és Kacsa Bisztró Kávézó és Rendezvényházban Pápua és Kolumbia különleges madárvilágát mutatják be az érdeklődőknek.

Másnap már reggel fél 6-tól lehet majd nevezni az országos madármegfigyelő versenyre. A vadludak kirepülését 7 óra körül lehet megtekinteni Orbán Zoltán ornitológus tolmácsolásával. Később sok egyéb mellett harkálymegfigyelő séta, solymászbemutató, méreg- és tetemkereső kutyás bemutató, a gyerekeket pedig többek között játszóház, kvíz és a Hahó Együttes várja. A különféle bagolyfajok helyzetéről több előadást tartanak, madárgyűrűzést és adventi vásárt is rendeznek a látogatók számára. A részletekért kattints ide.

Fontos, hogy az érvényben lévő kormánydöntés alapján a rendezvény zárt területe csak védettségi igazolvánnyal látogatható. 18 évnél fiatalabb személy védettségi igazolás nélkül kísérővel léphet be.

Ha szeretnéd meglesni a vadludakat, vess egy pillantást az Öreg-tavon elhelyezett webkamerákra, érdemes, mert sokszor nem mindennapi pillanatokat csíphetsz el.

Cikkajánló