Megkezdődött a hajózási szezon a Balatonon

Húsvét nagyszombatján futott ki Siófokról a BAHART első hajója, ezzel ünnepélyesen megnyitották az idei hajózási szezont a Balatonon. Több vonalon sűrűbb menetrend várható, és 2023-ban is elindulnak a népszerű programhajók és naplemente-sétahajók.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Balatoni Hajózási Zrt. Facebook
Forrás:
bahart.hu
2023. április 11.

Húsvét nagyszombatján futott ki Siófokról a BAHART első hajója, ezzel ünnepélyesen megnyitották az idei hajózási szezont a Balatonon. Több vonalon sűrűbb menetrend várható, és 2023-ban is elindulnak a népszerű programhajók és naplemente-sétahajók.

A Szent Miklós hajó fedélzetén tartották meg a balatoni hajózás szezonnyitó eseményét, amely húsvét szombatján a siófoki kikötőből indult és a balatonfüredi kikötőben kötött ki. A hagyományos szezonnyitón Veigl Gábor, a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) vezérigazgatója tájékoztatta a sajtó munkatársait az idei év terveiről, újdonságairól.

Néhány kikötőben és kiemelt útvonalon, például Siófok–Tihany, vagy Balatonboglár–Révfülöp között idén a megszokottnál is korábban kezdődött a hajózási szezon. Május 1-től a legnépszerűbb Fonyód–Badacsony útvonalon óránként indulnak majd a járatok, és Tihanyt, Balatonfüredet és Balatonföldvárt is gyakrabban érhetik el az utazók. A nagy népszerűségnek köszönhetően nyáron többször indulnak útjukra majd a programhajók is: 176 bulihajó és 100 varázshajó járat hagyja majd el a kikötőket.

Siófokról, Balatonfüredről és Balatonalmádiból gyakrabban, átlagosan másfél óránként szállnak vízre a sétahajók is.

Továbbá kiemelt szerepet kapnak az igazán különleges élményt nyújtó naplemente-sétahajók is, amelyeken az utasok díjnyertes ajándék pezsgőt vagy üdítőt kortyolgatva, a nap legvarázslatosabb pillanatában, a tó közepéről csodálhatják a Balatont. A BAHART továbbra is nagy hangsúlyt fordít az online jegyvásárlási lehetőségre, tavasszal az online vásárlók egy promóció részeként kedvezményesen juthatnak hozzá jegyeikhez.

A hajóflotta megújulása mellett a frissen végzett hajós munkaerő is „fedélzetre lép” tavasszal. Folytatódnak a rév- és a személyhajó-kikötők tervezései, valamint a frissen megnyitott, új arculattal ellátott vitorláskikötők felkészítése a szezonra. A vitorláskikötőkben az arculatváltás mellett folyamatos műszaki fejlesztések is zajlanak, a szigligeti és balatonföldvári vitorláskikötő új pontonnal, a siófoki kikötő egy korszerűbb és energiahatékonyabb hőszivattyús rendszerrel, Balatonföldvár pedig új kiszolgáló egységgel és kikötőmesteri irodával kezdi meg az új szezont és várja vendégeit.

Cikkajánló