Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből

Pécs városüzemeltetésért felelős BIOKOM Nonprofit Kft. a Facebook-oldalán tette közzé szombat délben a hírt. 

Szerző:
TM
Fotó:
SHUTTERSTOCK
2015. október 31.

Pécs városüzemeltetésért felelős BIOKOM Nonprofit Kft. a Facebook-oldalán tette közzé szombat délben a hírt. 

A közlemény szerint a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai is nagy erőkkel vonultak ki a Mecsek déli oldalára. A Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészetének igazgatója a megszökött farkas miatt bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben.

 

A pécsi állatkert igazgatója szombat délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen - a pecsma.hu beszámolója szerint - Szatyor Miklós elmondta, hogy az előző nap érkezett farkas reggel fél 10 környékén szökött meg, ami után még rövid ideig az állatkert területén tartózkodott, majd elrohant. Az állatot ezután a parkerdő területén - a Dömör-kapunál és a Hotel Mediterránnál - látták turisták és rendőrök.

 

Állítólag szelíd a megszökött példány

 

A rögtönzött sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a farkasok kifutójának kerítése több mint 3 méter magas, amelyben 10 szál villanypásztor húzódik, a kerítés teteje pedig 45 fokban dől befelé, ennek ellenére az állat mégis ki tudott mászni. A farkast a villanypásztor ugyan megrázta, ám - az állatkert egyik gondozójának beszámolója alapján - az áramütésektől az állat csak még jobban el akart menekülni.

 

A pecsma.hu helyszíni tudósítójának információi szerint a szökött állat egyike annak a három farkasnak, amelyek október 30-án érkeztek az állatkertbe. A szökött példány állítólag szelíd, nem fél az emberektől, épp ezért közel merészkedhet a kirándulókhoz.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

A Zemplénben és az Aggteleki-karszton is nevelkedik egy-egy farkascsalád

Farkaskölykök cseperednek a Bükkben

Cikkajánló