MIKULÁS-NAPI VONATOZÁS KEMENCÉN

Idén december 8-án érkezik Kemencére a Mikulás, hogy megajándékozza a jó gyermekeket. A program a korábbi évekhez hasonlóan a Mikulás kemencei érkezésével kezdődik s vonatozással, játékkal folytatódik.

 

2012. november 13.

Idén december 8-án érkezik Kemencére a Mikulás, hogy megajándékozza a jó gyermekeket. A program a korábbi évekhez hasonlóan a Mikulás kemencei érkezésével kezdődik s vonatozással, játékkal folytatódik.

 

A felhívás:

Decemberben hull a hó, ismét eljön a Mikulás, de nem a rénszarvassal, hanem a kisvonattal. A sok gyerek örül s várja, hogy mit hoz a puttonyában. Hogy puttonya tele legyen, töltsük meg együttesen! A szervezők szeretettel fogadnak édesség, cukor és más felajánlásokat, amivel még gazdagabbá tehetjük a Mikulás puttonyát, hogy minél több gyereknek tudjon örömet szerezni. Amennyiben úgy érzed, hogy adományoddal hozzá tudsz járulni Mikulás-napi programhoz, kérünk keresd Demeter Ferencnét: +36 20 586 5242

 

 

A program:

A Mikulás, puttonyában a sok édességgel 10 órakor érkezik Kemencére, a kisvasút végállomására, ahol a kisebbek és nagyobbak verssel s énekkel fogadhatják a megfáradt utazót. A kedves énekek és szép versek meghallgatása után a Mikulás édességgel jutalmazza meg a gyermekeket, akikre ezután vonatozás és játszóház vár majd a Kőrózsa panzióban.

 

A játszóház 14 óráig tart, itt kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, vagy pedig megcsodálhatják az étkezőben felépített LGB vasutat.

 

A játszóház időtartama alatt vonatok közlekednek majd igény szerint a Kőrózsa panzió és Kemence állomás között, s az utolsó vonat 14 órakor indul a panziótól, mely kb. 14:30-ra ér Kemenc állomásra.

 

 

A gyermekeknek szóló program után Krampuszkergető vonatot indítanak Kemence állomásról, hogy megnézzük, honnan is érkeztek a Mikulás segítői, s milyen sötét rengetegben bújkálnak egész évben.

 

A vonattal, mely este 7-kor indul, Feketevölgy végállomásig lehet utazni. A résztvevőket teával és zsíros kenyérrel várják.

 

A vonat(ok)ra maximum 50 fő jelentkezését fogadják.

Részvételi díj: 1500 Ft/fő

A programra előzetes jelentkezés szükséges december 1-ig: +36 20 586 5242

Előzetes jelentkezés nélkül nem tudnak helyet biztosítani a vonaton!

 

 

 

 

Cikkajánló