Minden évszakban szívesen barangol a Kovács család

Az ötfős Kovács család nyerte a Magyar Turizmus Zrt. KidsOasis program szakmai különdíjasaként a „Fenntartó család” címet, így a következő hetekben ők azok a szerencsések, akik autentikusan mutathatják be a Nyugat-Dunántúl szebbnél szebb helyeit.

Szerző:
TM
2015. szeptember 1.

Az ötfős Kovács család nyerte a Magyar Turizmus Zrt. KidsOasis program szakmai különdíjasaként a „Fenntartó család” címet, így a következő hetekben ők azok a szerencsések, akik autentikusan mutathatják be a Nyugat-Dunántúl szebbnél szebb helyeit.

A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága olyan családokat keresett a terület turisztikai szolgáltatásainak kipróbálására, amelynek tagjai a mindennapjaikban és a turistáskodásuk során is szem előtt tartják a zöld elveket.


Az igazgatóság így a Kovács család segítségével szeretné bemutatni a fenntartható turizmus legfontosabb elveinek működését a gyakorlatban.

 

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli regionális marketingigazgatója és a Kovács család - Fotó: Magyar Turizmus Zrt.


Kovács-Mihócza Orsolya édesanya férjével, Kovács Róberttel és három gyerekével - Bercel, Borbála, Lőrinc - szeptember 19-től október végéig - három őszi hétvégén - barangolják be Nyugat-Dunántúl legszebb tájait, többek között Sopron, Bükfürdő és az Őrség régióit.
 

A negyedik gyermekét váró édesanya arra a kérdésünkre, hogy melyik időszakban szeretnek leginkább túrázni, a következőket mondta: „Nekünk mindegyik évszak kedves, a lényeg, hogy megismerjük hazánk tájait, úgy, hogy közben jó hangulatú, minőségi időtöltésben legyen részünk. Ugyanúgy útra kelünk tavasszal, ősszel és télen, mint nyáron, élvezzük az együttlétet és azt, hogy gyermekeink a biztonságot nyújtó családi keretek között ismerhetik meg hazánkat”.
 

Barangolásaik során általában vonatra, hajóra szállnak, de van, amikor bringára pattannak. Orsi egészség- és környezettudatos attitűdjével pozitív, követendő példát szeretne adni más családok számára is.

 

Mostani - nyugat-dunántúli - barangolásuk alkalmával bepillantást nyerhetünk a régió szezonhosszabbítási „trükkjeibe” csakúgy, mint a zöld szállodák előnyeibe, valamint a környezetbarát közlekedési eszközök használatába.

 

A Kovács család az Őrség régióit is bebarangolja - Fotó: turistamagazin.hu


Kalandjaik során megízlelik a helyi termelők ínycsiklandozó portékáit, hisz egyre többen foglalkoznak helyi termékek - zölddió-lekvár, tökmagolaj, méz, sajtok stb. - előállításával. Ez is szép példája a Nyugat-Dunántúlonra jellemző együttműködésnek.


Egyre jobban előtérbe kerül az egészség- és környezettudatos túrázás, a családok tudatosan választják meg, hogy hova és miként utaznak - ezt már Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója emelte ki.
 

A Kovács gyermekek már nagyon várják a kistestvérük születése mellett a színes kalandokat is. A 6 éves Lőrinc a kisvasutakat imádja, míg a 8 éves Bercel a hajókért rajong, a 3 éves Bori pedig jól érzi magát a kerékpárülésben, ahonnan vidáman kémlelheti a mellettük „elsuhanó” tájat.


A család - a Magyar Turizmus Zrt. honlapján keresztül - átélt kalandjairól, színes élményeiről folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

 

Kapcsolódó anyagok:

Hat túracélpont skanzenimádóknak

Őrségi örömök - dödöllézés és szertelen „tökölés”
 

Cikkajánló