Nyuszis és kirándulós események - hétvégi programajánló

Ha nem szeretnél a négy fal között maradni a hosszú hétvégére, ajánlunk néhány természetközeli programot. 

Szerző:
TM
Fotó:
anp.hu
BXTSE
skanzen.hu
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága
orszagalbum.hu / Hegyeklánya
123rf.com
2018. március 27.

Ha nem szeretnél a négy fal között maradni a hosszú hétvégére, ajánlunk néhány természetközeli programot. 

Az ünnepek alatt is elárasztanak bennünket változatos családi programokkal. Ha még nem tudod, mivel töltsd a hétvégét, íme, egy kis válogatás a legérdekesebbnek ígérkező szabadtéri rendezvények közül.

 

1. Kökörcsinek és források nyomában

 

 

Jósvafő közvetlen közelében 5 forrás fakad, melyek a hóolvadás után bőven ontják magukból a kristálytiszta karsztvizet. A környékbeli dombokon pedig már bontja lila szirmait a törékeny leánykökörcsin. A túra hossza kb. 6 km, időtartama 3 óra.

 

Mikor?
2018. március 31. 10.00 - 13.00
Hol?
Jósvafő, találkozóhely: Kúria Oktatóközpont és Lovasbázis
Bővebb infó ide kattintva.

 

2. Bakonyi túrák

 

 

A Bauxitkutató Természetjáró SE szervezésében márciusban is meghódíthatjátok a Bakonyt. Szép völgyek és kilátások a túra fő hívószavai. Az 50, 30, 25 és 10 kilométeres túrák Veszprémből, Herendről és Városlődről indulnak. Az 50-es és a 30-as táv résztvevőinek zseb- vagy fejlámpa erősen ajánlott. Az indulók útvonalvázlattal ellátott ellenőrző lapot, a teljesítők kitűzőt kapnak. Válasszátok ki a számotokra legjobban tetsző útvonalat, és irány a bakonyi rengeteg!

 

Mikor?
2018. március 31. 6.00 - 18.00
Hol?
Veszprém, Herend, Városlőd
Bővebb infó ide kattintva.

 

3. Húsvéti geotúra Bakonybélből

 


 

A Bakony egyik legszebb mészkőszurdokába visz a szakvezetéses túra. Legvadregényesebb szakaszán hatalmas sziklafalak hajolnak fölénk, óriási kőtömbök mederbe zuhant darabjain lépdelhetünk. Bakonybélben a Szent-kút (Borostyán-kút) mellet megpihenhetünk. Itt felkapaszkodhatunk a Bakony egyik legszebb erdei kálváriáján, a domb tetején álló keresztekhez. A Kertes-kői-szurdokban a medvehagymaszőnyeg mellett most legalább 10 virág nyílik egy időben. Táv: 8 km, a túra időtartama kb. 5 óra.

 

Mikor?
2018. március 31. 10.00 - 15.00
Hol?
Bakonybél, találkozóhely: Borostyán-kút (Szent-kút) melletti füves parkoló
Bővebb infó ide kattintva.

 

4. Húsvéti forgatag a szennai skanzenben

 

 

Húsvét vasárnapján a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagosvíz-készítéssel, hétfőn pedig megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokásai. Népi játszóház, bábszínház, táncház és koncertek is színesítik a húsvéti programokat.

 

Mikor?
2018. március 30. - április 2.
Hol?
Szennai Skanzen Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Bővebb infó ide kattintva.

 

5. Húsvét a Hortobágyon

 

 

Aki a Hortobágyra vágyna húsvétkor, többféle program közül választhat az ünnepek alatt. A Pusztai Állatparkban tojásfestés, nyuszisimogató, nyusziteke, a Hortobágyi Madárparkban és vadasparkban pedig tojáskereséstől a kézműveskedésen át a solymász- és kisállat bemutatóig számos izgalmas programmal várják a látogatókat. A Hortobágyi-halastavi Kisvasúton pedig az ünnepi menetrend szerint naponta három alkalommal is utazhatunk a pusztában.

 

Mikor?
2018. március 30. - április 2.
Hol?
Hortobágy
Bővebb infó ide kattintva. 

Cikkajánló