Önkénteseket keresnek a Pilisi Bioszféra Rezervátum területére

Ha szeretsz kirándulni és önkénteskedni, ez a felhívás neked szól. Önkéntesek jelentkezését várja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
2020. szeptember 14.

Ha szeretsz kirándulni és önkénteskedni, ez a felhívás neked szól. Önkéntesek jelentkezését várja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére.

2017-ben a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje.

3x2 nap, 40 helyszín, 150 önkéntes és mintegy 48 000 látogató. Eddig, és most folytatják a felmérést, amihez várják a természetet szerető, kirándulókkal szívesen kommunikáló (18 évnél idősebb) önkéntesek jelentkezését.

A következő forduló: 2020. október 16–18. között.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30. Jelentkezni az alábbi ímélcímen lehet: onkentes@dinpi.hu

Az önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, október 17–18-án, 8–17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében. Az önkénteseket a PP Zrt. szálláshelyein tudják elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (16-án estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálnak: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek. Bővebb információt a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán találsz.

A látogatószámlálás érdekességeiről és fontosságáról, illetve arról, hogy meddig bírják az erdők a növekvő turistaforgalmat, és ez hogyan korrigálható, illetve előzhető meg ebben a cikkünkben írtunk.

Forrás: dunaipoly.hu

Cikkajánló