Önkénteseket várnak a Pilisi Bioszféra Rezervátum területére

Önkéntesek jelentkezését várja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Forrás:
Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
2021. szeptember 2.

Önkéntesek jelentkezését várja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére.

Ha szeretsz kirándulni és segíteni másoknak vagy önkénteskedni, ez a felhívás neked szól. 2017-ben a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje.

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség. A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt.

4x2 nap, 40 helyszín, 200 önkéntes és mintegy 57 000 látogató. Eddig, és most folytatják a felmérést, amihez várják a természetet szerető, kirándulókkal szívesen kommunikáló (18 évnél idősebb) önkéntesek jelentkezését.

A következő forduló: 2021. szeptember 24–26. között.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10. Jelentkezni az alábbi ímélcímen lehet: onkentes@dinpi.hu

Az önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, szeptember 24–26-án, 8–17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében. Az önkénteseket a PP Zrt. Mogyoró-hegyi szálláshelyén tudják elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (24-én estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálnak: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek. Bővebb információt a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán találsz.

Cikkajánló