Farkas kóborol Komárom közelében – Videó

Farkas jött szembe egy helyi sportvadásszal az ácsi erdő szélén. Az állat nyulat, majd őzeket hajtott, de a vadász jelenléte se zavarta különösen.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
kemma.hu
2024. március 25.

Farkas jött szembe egy helyi sportvadásszal az ácsi erdő szélén. Az állat nyulat, majd őzeket hajtott, de a vadász jelenléte se zavarta különösen.

A szokványosnak aligha nevezhető találkozásról Gerencsér Zsolt sportvadász számolt be, aki telefonjával meg is örökítette az esetet – adta hírül a kemma.hu. Múlt szombaton (március 23-án) vadmegfigyelés során találkozott össze a farkassal Ácsnál.

Éppen egy földútról kanyarodtam le, amikor megláttam ahogy egy nyulat hajt. Nem volt ijedős, utána ott nézett engem 50 méterről, majd elment az erdő felé. Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem 5 méterre állt, ezért gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy megörökítsem. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben – mesélte a nem mindennapi élményt a vadász.

A farkas az erdőben már őzeket hajtott. Az elmondás szerint nagyon ki volt fáradva, lógott a nyelve. Zsolt hozzátette, volt tudomásuk az ordasról, mert a vadásztársaság tájékoztatást küldött, hogy az Ács és Gönyű közötti Duna-parton korábban már észleltek farkast, de így is nagyon meglepődött. A vadásztársaság külön felhívta a figyelmet, hogy fokozottan vigyázzanak az állatra, ha meglátják.

Feltételezhető, hogy az állat Szlovákia felől, a Dunát átúszva érkezett, de hogy merre tart, egyelőre nem lehet tudni. A vadász elmondása szerint, ha a ragadozó talál elég élelmet, még az is elképzelhető, hogy a térségben marad.



Cikkajánló