Őszi színekben pompáznak az erdők - Hétvégi programajánló

Talán most mutatja a legszínesebb arcát a természet. Összegyűjtöttünk néhány szuper célpontot egy jó kis kiránduláshoz, kár lenne lemaradni az őszi táj csodáiról. 

Szerző:
TM
Fotó:
Francz Ilona
Gulyás Attila
HATESZ egyesület
Lánczi Péter
2019. október 15.

Talán most mutatja a legszínesebb arcát a természet. Összegyűjtöttünk néhány szuper célpontot egy jó kis kiránduláshoz, kár lenne lemaradni az őszi táj csodáiról. 

Ajánlunk a mostani hétvégére pár szabadtéri helyszínt, amelyek az ősz bája miatt még színesebbek és szebbek, mint egyébként. Remek kilátóhelyek a Bakonyban és a Budai-hegységben, vadregényes bükki vonatozás Mahócára, túrák a Keszthelyi-hegységben és a Pécselyi-medencében a hétvégi lehetőségek között.

 

1. Séd-völgyi kilátótúrák a Bakonyban

  

 

Csúcs ez a hely! címmel családi túranapot szervez a HATESZ egyesület. Hat kilátó, hat tanösvény, három forrás és pazar kilátások a Bakony legszebb részein, a kanyargó Séd völgyében, amit az aranyló ősz tesz még látványosabbá.

 

Mikor?
2019. október 19. 7.00 - 19.00
Hol?
Bakony, Bánd, Turisztikai Központ
További információkért kattints ide.

 

2. Lombhullató vonatozás Mahócára

 

 

Őszi szezonzáró kisvasutazásra invitál az ÉSZAKERDŐ Zrt. Mahócára az október 19-én, a színpompás erdő díszletei közötti vonatozáson kívül lesz vezetett túra és Andó-kúti piknikezés is. Indulás 9.40-kor Miskolc-Dorottya utca, LÁEV végállomásról, visszaérkezés 18 óráig.

 

Mikor?
2019. október 19. 9.40 - 18.00
Hol?
Bükk, Miskolc, Mahóca
További információkért kattints ide, jelentkezés a kisvasut@eszakerdo.hu ímélcímen.

 

3. Budai Kilátók-túra

 

 

A Normafától Nagykovácsiig, a Budai-hegység látványos kilátópontjait veszi sorra a rendezvény, melyhez most az őszi erdő legszínesebb időszaka adja a díszletet. 29, 23 és 15 kilométeres távok közül választhatunk.

 

Mikor?
2019. október 19. 7.00 - 17.00
Hol?
Budai-hegység, rajt helyszíne: Budapest, Normafa (Normakert vendéglő)
További információkért kattints ide.

 

4. Vár-barlangi séta

  

  

A vezetett séta során a résztvevők bejárják a budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit. A föld alatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig. Aki október 16-án lemaradna a programról, ebben a hónapban 18-án, 23-án, 25-én, 26-án és 30-án pótolhatja.

 

Mikor?
2019. október 16., indulás: 13.00 és 16.00 óra; október 18., indulás: 10.00 és 13.00 óra
Hol?
Budai Vár, találkozóhely: A Szentháromság téren, a Szentháromság-oszlop talapzatánál, a Mátyás-templommal szemben
További információkért kattints ide, időpontokért és jelentkezésért pedig ide.

 

5. Rezi várától Csóka-kőig

  

 

Körtúra Reziből, melynek során a kirándulók megismerhetik az Ilona-völgyben található Szent Ilona-forrást, az egykori katonai bázis maradványait, és gyönyörködhetnek a Szántói-medence panorámájában. Ezután a Csorna-kúti-völgy, majd Csóka-kő sziklafalai következnek, majd a résztvevők megmásszák a Kő-hátat. Visszafelé a Rezi szőlőhegyen keresztül vezet az út. A program 9 órás, kb. 20 km-es, és 710 méter szintet kell közben leküzdeni.

 

Mikor?
2019. október 19. 9.00 - 18.00
Hol?

Találkozóhely: Rezi, általános iskola
További információkért és a jelentkezésért kattints ide.

 

6. A Pécselyi-medence őszi színei között

  

 

A vezetett túra Pécselyről indul, érinti a Zádorvár romantikus romegyüttesét, a Zádor-kút forrását, majd Pécselyen a Dobogó-hegy útbevágásánál ér véget. Táv 8 km, a túra ideje: 5 óra.

 

Mikor?
2019. október 20. 10.00 - 15.00
Hol?
Pécsely, találkozóhely: református templom
További információkért és a jelentkezésért kattints ide.
 

7. Őszi Kab-hegy

  

  

Az Úrkútról induló körtúrák útvonala érinti a különleges Úrkúti-őskarsztot, a Tűzkő-hegyet, a Kab-hegyet, és körbetekinthetünk a Molnár Gábor-kilátó tetejéről is. 25 és 12 kilométeres távok közül választhatunk.

 

Mikor?
2019. október 20. 8.00 - 15.00
Hol?
Úrkút és környéket; rajt cél helyszíne: Úrkút, Kék Túra étterem
További információkért kattints ide.
 

 



 

Cikkajánló