Rekorddal zárt a Tisza-tavi Ökocentrum, és még tovább fejlesztik

Itt található Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, amire sokan kíváncsiak. Idén a tervek szerint még élménydúsabbá teszik a látogatást.

Szerző:
turizmus.com
TM
2020. január 10.

Itt található Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, amire sokan kíváncsiak. Idén a tervek szerint még élménydúsabbá teszik a látogatást.

December 31-ig kevés híján 240 ezer vendéget számoltak a Tisza-tavi Ökocentrumban, ami a létesítmény nyolcéves történetének messze a legjobb eredménye – számol be róla a turizmus.com. 2019-ben sok újdonsággal várták a látogatókat: felújították a tájházat, kialakítottak egy szabadtéri természetfotó-kiállítást és egy kétegységes elektromosautó-töltő állomást is létrehoztak. A nagyobb madarak (mint például a gólyák) fedett röpdét kaptak, a vidrák saját kifutót, korszerűsítették az akváriumok világítását, és nekifogtak a szabadtéri dongahidak cseréjének, felújításának. Elkészült az ökocentrum appja is, és több mint 60 rendezvényt szerveztek a létesítményben és a településen.

Idén sem állnak meg

Többek között szeretnék megkezdeni az új akváriumrendszer kiépítését. Kialakítanak egy vidraóvodát, megújítják a fácánbemutató helyszínét és muflonokat is betelepítenek. Az ökocentrum gyalogos megközelítését is biztonságosabbá akarják tenni. Tavasszal a konferenciateremben „A puszta múltja” címmel nyílik egész szezonban látható időszaki kiállítás az egri Dobó István Vármúzeum rendezésében.

Cikkajánló