Reverendában járja az Országos Kékkört

Perczel Ágoston, a Pécsi Egyházmegye harmadéves növendék kispapja a legendás kék jelzést követve tesz egy közel 2600 km-es körtúrát Magyarországon.

Szerző:
sonline.hu
Fotó:
Kiemelt kép - Ilusztráció: Adobe Firefly
2023. június 12.

Perczel Ágoston, a Pécsi Egyházmegye harmadéves növendék kispapja a legendás kék jelzést követve tesz egy közel 2600 km-es körtúrát Magyarországon.

Pünkösdöt követően, május 30-án vágott bele az Országos Kékkör teljesítésébe Perczel Ágoston, aki számára nem csupán országjárásról szól a közel 2600 km hosszú táv, hanem lelki utazás is egyben – számolt be róla a Somogy vármegyei hírportál. Ágoston Pécsről indult és három nappal később már a kardosfai tisztáson gyalogolt.

"Az első három napból kettőn szakadt az eső. Nehéz volt menni, mert pár óra alatt 8–10 milliméter csapadék esett. Pécsről indultam és augusztus vége felé tervezem, hogy visszaérek. Az Országos Kékkör legyaloglása egy zarándoklat számomra. Az önismeret, a saját határaim feszegetése és az Istennel való kapcsolatom fejlődése, új dimenzióba helyezése a célom" - nyilatkozta a zarándok a SONLINE-nak.

Ágostonnak nem új dolog a természetjárás. Húsz éve cserkész, hozzászokott a túrázás fáradalmaihoz, illetve a nomád életmódhoz, ám ez a hosszú táv még neki is kihívás tartogat korábbi útjaihoz képest. A vándorló kispap egyelőre még reverendában rója a kilométereket, ám tervezi, hogy később túrázáshoz alkalmasabb öltözetre vált.

Az Országos Kéktúrát, az Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát magába foglaló Országos Kékkör 2584 km hosszú. Nem csupán a táv, a terep is próbatételt jelent, hiszen a szinteket tartogató hegyek és az Alföld árnyéktalan síkjai komoly elszántságot és kitartást követelnek a vándortól, főleg ha nomád körülményekkel akarja teljesíteni az utat.

Cikkajánló