Sérült túrázót mentettek a pilisvörösvári rendőrök, nem is akárhogyan – Videó

Frappáns megoldással segítettek a bajba jutott férfin a rendőrök, amelyről felvétel is készült. Itt megnézheted.

Szerző:
police.hu
Turista Magazin
Fotó:
Police.hu
2021. január 6.

Frappáns megoldással segítettek a bajba jutott férfin a rendőrök, amelyről felvétel is készült. Itt megnézheted.

Az év második napján egy fiatal nő hívta fel a rendőrséget azzal, hogy barátja megcsúszott a Solymár–Pilisvörösvár-túraútvonalon, és fájdalmai miatt nem tudja folytatni az utat – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök a GPS-koordináták alapján be tudták azonosítani a pár tartózkodási helyét. Mivel gépjárművel nehézkes lett volna a megközelítésük, a pilisvörövári rendőrök a szolgálati kocsit a lehető legközelebb leparkolva hátrahagyták, és gyalogtúrára indultak. A helyszínre érve kiderült, a férfi lába valószínűleg eltört.

Mint írják, a férfi továbbra sem tudott lábra állni, ám ez egy pillanatig sem okozott fejtörést az egyenruhásoknak. Egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit. Az egyik rendőr gondolkodás nélkül hátára kapta a mozgásképtelenné vált sérültet, és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát” megoldást választva vitték tovább. A közel egy kilométeres út után jobbnak látták mihamarább orvoshoz juttatni, ezért szolgálati kocsijukkal kórházba vitték, majd következhetett a bakancspucolás.

A nem mindennapi mentőakcióról videót is készítettek:

Forrás: police.hu

Cikkajánló