Sikeresen teljesítette az Alföldi Kéktúrát a látássérült természetjáró

Puskás Antalnak 45 nap kellett ahhoz, hogy Sátoraljaújhelytől Szekszárdig gyalogoljon. Két pihenőnap után folytatja, és meg sem áll az Írott-kőig.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
ÉS VIDEO: DABIS BALÁZS SILVIUS
2016. július 13.

Puskás Antalnak 45 nap kellett ahhoz, hogy Sátoraljaújhelytől Szekszárdig gyalogoljon. Két pihenőnap után folytatja, és meg sem áll az Írott-kőig.

 

Puskás Antal - vagy ahogyan a Turista Magazin olvasói jobban ismerhetik, Tóni - még május 28-án vágott neki Sátoraljaújhelyről az Alföldi Kéktúrának, amelyet egyhuzamban teljesített. Mi július 11-én értük utol közvetlenül a szekszárdi befutó előtt, ugyanis megállt csobbanni egyet a kísérőivel a város határában található Csörge-tónál, ami 850 kilométernyi gyaloglás után - ráadásul mindezt rekkenő hőségben - teljesen érthető volt.

 

 

 

Befejezte az Alföldi Kéktúrát a látássárült természetjáró from Turista Magazin on Vimeo.

 

 

Változás Tóni mellett

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) ezúton tájékoztatja a Tónit segítő és segíteni szándékozó kísérőket és szállásadókat, hogy az MTSZ által Tóni mellé delegált állandó kísérő - Friesz Mónika - már nem áll a szövetséggel munkaviszonyban. Tónit mint magánember segíti tovább a kéktúrája során.

Bár korábban felmerült, hogy csak szeptemberben folytatja az országjárását a Dél-dunántúli Kéktúrával (DDK), Tóni mégis úgy döntött, hogy lendületből folytatja a kékezést, és két pihenőnap után Szekszárdról nekivág a DDK-nak. Ebben a tervében továbbra is támogatja a korábbi útjait megszervező Magyar Természetjáró Szövetség, de bárki csatlakozhat Tóni mellé kísérőnek a DDK-n is. A tervek szerint Tóni augusztus közepén érkezik majd az Írott-kőre, és ha ez sikerül neki, akkor egy év alatt teljesíti az Országos Kékkört, ugyanis tavaly nyáron az Írott-kőről indult el az Országos Kéktúrán.

 

Aki szeretne csatlakozni Tóni mellé a Dél-dunántúli Kéktúrán, hívja a 06-30/357-4127-es számot

 

Tóni tavaly teljesítette az Országos Kéktúrát, és mos már az Alföldi Kéktúrán is túl van. Ha augusztus közepén befut az Írott-kőre, elmondhatja majd magáról, hogy egy év alatt legyalogolta az Országos Kékkört

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Tóni a Kéken
Videóinterjú Puskás Antallal

 

Cikkajánló