Sikló fogta csuszka

Egy baráti társaság békésen kempingezett Szobnál, amikor egyszer csak egyikük sátrára egy jókora sikló esett a zsákmányával együtt.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Balázs László
2022. szeptember 1.

Egy baráti társaság békésen kempingezett Szobnál, amikor egyszer csak egyikük sátrára egy jókora sikló esett a zsákmányával együtt.

Az alábbi fotókat Balázs Lászlótól kaptuk, aki augusztus 27-én éppen az Ipolyon horgászott néhány barátjával Szob környékén. Mivel ott töltötték az éjszakát, sátrat is vertek, ám arra egyikük sem számított, hogy éjfél előtt nem sokkal nagy rikácsolás támadt a fejük felett, majd egyikük sátrára esett valami. Lámpával meg is találták a zaj okozóját és a vacsoráját is.

Mint kiderült, a felettük lévő fa ágai között egy erdei sikló elkapott egy csuszkát, amellyel a sátorra, majd a földre zuhant.

Érdekes módon az esés, és az utána támadt nagy érdeklődés sem zavarta meg a hüllőt, mert - mit sem törődve a körülötte villogó vakukkal és fotósokkal - jóízűen elfogyasztotta az apró madarat, majd visszaigazította az állkapcsát, és szép komótosan elcsúszott a fák közé pihenni.

László beszámolója szerint, a környéken egyébként meglehetősen gazdag volt az élővilág, láttak jégmadarakat, különböző kócsagokat, és az Ipoly túlpartján lakó hódpárat is lencsevégre tudták kapni.

Köszönjük a képeket Balázs Lászlónak - akinek a további fotóit itt tudjátok megnézni - , és ha ti is hasonló érdekes dolgoknak vagytok tanúi a természetben, küldjétek el nekünk a fotorovat kukac turistamagazin.hu címre!


Cikkajánló