Sünidömping a mályi madármentőknél - Videó

Két nap alatt nem kevesebb, mint 11 sün érkezett Mályira. Nagy szerencséjük volt, mert a telet valószínűleg nem élték volna túl.

Szerző:
Mályi Madármentő Állomás Facebook
Fotó:
Facebook / Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue
2019. szeptember 19.

Két nap alatt nem kevesebb, mint 11 sün érkezett Mályira. Nagy szerencséjük volt, mert a telet valószínűleg nem élték volna túl.

Az első, 5 sünből álló csapat szeptember 16-án került a madármentőkhöz. Egy kutya akadt rájuk a kertben lévő bokor alatt, a gazdái pedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot értesítették, akik a kimentés mellett döntöttek, az anyát ugyanis nem találták.

 


„Nagyon kései kis pici sünikék, akik ugyan téli álomba szenderültek volna, de soha többé nem ébredtek volna fel a kis súlyuk miatt. Ez esetben a kutya azzal, hogy megtalálta a süniket, meg is mentette az életüket” - írta egy Facebook-posztban a madármentő állomás, hozzátéve, hogy az apróságok az egész telet ott fogják tölteni, rügyfakadásra pedig már „nagy, dagi sünök” lesznek.


Rögtön másnap még 6 minisün érkezett, amikre egy hölgy bukkant rá a kertjében, aztán elkezdte szétosztani őket a szomszédok között. Szerencsére egy úr figyelmes lett a furcsa akcióra, úgyhogy felnyalábolta az összes sünit, és elvitte a Mályi Madármentőkhöz. „Itt is nagy szerencséjük volt a süniknek, mert ha nem kerülnek emberkézre, akkor valószínű mind elpusztult volna a tél folyamán. Nagyon boldogok vagyunk, hogy 11 csemetével ugrunk neki a télnek, így egyetlen szomorú, sötét, fagyos estén se fogunk unatkozni” - írták. Így fest most a rakás süni az új otthonukban:


 

A mályi madármentőknél mi is jártunk nemrégiben, a cikkünket itt olvashatod.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Őzikeetetés cumisüvegből gólyakoncert-aláfestéssel - A mályi madármentőknél jártunk

Így mentik meg a fészekből kiesett gólyafiókát

Nevelőszülőkhöz kerültek az árva szalakótafiókák

Ennyit ér négy fecske élete

Cikkajánló