Tavaszi nyomvadászat

Ragyogó tavaszi időjárást kaptunk a természettől, biztosan sokan készülnek már a hétvégi kirándulásokra. A gyerekek viszont gyakran nehezen teszik le a telefont. Ne is vegyük el tőlük!

Szerző:
Filmdzsungel Stúdió
2022. május 6.

Ragyogó tavaszi időjárást kaptunk a természettől, biztosan sokan készülnek már a hétvégi kirándulásokra. A gyerekek viszont gyakran nehezen teszik le a telefont. Ne is vegyük el tőlük!

Inkább töltsük le nekik a KOPÓ applikációt, hiszen a telefon nem csak időrabló tevékenységekre jó, hanem segít felfedezni a természetet. A KOPÓ alkalmazás elsődleges funkciója, hogy a természetet járva segítsen beazonosítani a megtalált állatnyomokat. A lábnyomok beazonosítását egy mesterséges intelligencia (AI) alapú megoldás segíti. Az alkalmazás a Magyarországon előforduló leggyakoribb emlősök lábnyomait képes felismerni.

Nyomvadászatra fel!

Mostanában bújnak elő a rókakölykök. Ki ne szeretne apró tappancsaikkal találkozni? Ugyanezt láthatjuk a medvék esetében is, ha valaki esetleg a határainkon is túl tervez barangolni. A szarvasbikák felrakják agancsukat és bár még bátortalanok, de keresik a friss, zsenge leveleket. Náluk is ellés van, az egész erdő egy kész óvoda. A borzok már aktívak a kotorékuk körül és a hódok is egyre csak sürögnek. A növénytakaró nélküli partszakaszokon könnyedén találhatjuk meg nyomaikat. Már kihajtották a nyájakat és gulyákat a nyári legelőkre. A KOPÓ az ő nyomaikat is könnyen felismeri.

Miért ne legyen hát a gyerekek kezében a telefon, ha ennyi izgalmas eseményt fedezhetnek fel?

Az alkalmazás már elérhető a Google Play és App Store webáruházakban, illetve érdemes felkeresni a kopoapp.hu weboldalt is. Az applikáció teljesen ingyenes és a felhasználói közösségtől lesz egyre okosabb. Minél többen használják és küldik be a talált nyomokat, annál okosabb lesz napról napra, vagyis annál nagyobb pontossággal lesz képes felismerni a talált nyomokat. Sőt, a beküldött nyomok térképen is megtekinthetők, így a nyomkeresők egymást is segíthetik.

És ha arra is kíváncsi valaki, hogy miként dolgozik a terepen egy profi nyomolvasó, kattintson az alábbi videóra, ami egy szuper sorozat kedvcsináló része.


Cikkajánló