Téli hangulatképek az Őrségtől a Bükkig

Bár a tél hivatalosan ma vette kezdetét, az ország egyes részei már november utolsó napjaiban fehérbe öltöztek, és sok helyen meg is maradt a hó. Gyönyörű havas képek Farkasfától Bánkútig.

Szerző:
Turista Magazin
2021. december 1.

Bár a tél hivatalosan ma vette kezdetét, az ország egyes részei már november utolsó napjaiban fehérbe öltöztek, és sok helyen meg is maradt a hó. Gyönyörű havas képek Farkasfától Bánkútig.

Európa egyes tájain már igazi kemény tél van, Skandináviában az elmúlt napokban mínusz 37 fokot is mértek, az Alpokban pedig már több helyen méteres hó van. Nálunk egyelőre ilyesmire nem kell számítani, de az elmúlt napokban az ország nyugati és északi tájain tartósan megmaradt a hó. Az előrejelzések szerint hétvégére visszatérnek a fagyok és több helyen mínusz 10 fokot is elérheti a minimum hőmérséklet.

Az Időkép webkameráit nézegetve jó látszik, hogy az ország magasabban fekvő tájain – Kékestetőn, Bánkúton, Dobogókőn- most is hófehér a táj, de Budapesten a Normafán és a Széchenyi-hegyen is, bár csak vékony lepelként, de megmaradt az éjszaka hullott hó.

Csuday Dóra, aki Farkasfán él családjával, az Őrségben örült a gyönyörű hótakarónak:

De természetesen a gyerekek örültek a legjobban a téli meglepetésnek, Bende már egy hatalmas hógolyót is tudod gyúrni a frissen esett hóból:

Írott-kőn nemcsak hó, hanem jég is húzta a fák ágait:

Az időkép munkatársai Dobogókőn lesték meg a hóhelyzetet:

Természetesen a Bükk is behavazódott, Orliczki Attila Bükkszentkeresztet és a környező hegyeket örökítette meg a fehér hólepellel:

Természetesen, ha a Bükkben havazik, akkor Bánkút biztosan fehérbe borul, ahogy azt a Fehér Sas Panzió képein láthatjuk:

Demecs Norbi a friss hóval borított Bükk-fennsíkot örökítette meg:

És természetesen a Mátra se maradhat ki összeállításunkból, íme, Kékestető nagy pelyhekben hulló hóval fűszerezve, amelyet szintén Demecs Norbi fotózott:

Cikkajánló