Teljesítménytúrák nem csak cserkészeknek!

Budakalászon és Miskolcon október 19-én, Egerben és Kecskeméten október 26-án lehet a cserkészek teljesítménytúráihoz csatlakozni.

Szerző:
forrás: Magyar Cserkészszövetség
Fotó:
Joe McKenna
Magyar Cserkészszövetség
2013. október 4.

Budakalászon és Miskolcon október 19-én, Egerben és Kecskeméten október 26-án lehet a cserkészek teljesítménytúráihoz csatlakozni.

Ismét teljesítménytúrázni hívnak titeket a cserkészek, itt az ideje az edzésnek. Akár 40 km-es távon is indulhattok. Az esemény mára kivívta magának azt a rangot, hogy nem csak cserkészek vesznek részt rajta, hanem természetbarátok, természetjárók is. A cserkészek által szervezett, ingyenes teljesítménytúrák ősszel az 1956-os Magyar Forradalom, tavasszal az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc emléke előtt tisztelegnek.

 

Akik október 19-én Budakalászon szeretnének rajthoz állni a Lenfonógyári HÉV megállóhoz menjenek reggel 7 és 9 között. Miskolcon ezen a napon a Hermann Ottó Emlékparkban 8 és 9 között lehet regisztrálni a túrára.

 

Budakalászi előregisztráció (kötelező)

Facebook esemény

 

Miskolci előregisztráció

Facebook esemény

 
Október 26-án Eger mellett a Berva-völgyi Cserkészparkban lesz a rajt és cél helyszíne. A Bagolyvár cserkészháznál 8-9 között lehet regisztrálni, ezt követően az indulás folyamatos lesz. A célba legkésőbb 18 óráig be kell érkeznetek! Tudnivaló, hogy a cserkészházban lehetőség lesz a szükségleteidet elvégezni, és tisztálkodni. Válassz távot mielőbb: 12, 24 és 40 km-re lőheted be magadat.

 

Facebook esemény 

Egri előregisztráció (kötelező)

 

 


 

Kecskemét közelében a Tőserdői Természetvédelmi Területen, a Holt-Tisza partjánál tudjátok megmutatni, mire vagytok képesek a terepen. Regisztrálni a színpadnál reggel kilenc órától lehet, az indulás 11-ig tart. A gyalogos teljesítménytúrásoknak 10 és 20 km-es útvonalat terveztek meg a szervezők.


Az ellenőrzőpontokon kapsz majd pecsétet, hogy igazold magad. Aki bringával érkezik, le se tegye: rájuk 40 és 75 km-es kihívás vár. A rajthelyszínt jól vésd az eszedbe, ide kell majd visszatalálnod, ha minden jól megy. Mindkét helyszínen ingyenes lesz a parkolás autósoknak és kerékpárosoknak egyaránt, és az elmaradhatatlan emléklap, kitűző, étel-ital, édesség is emlékeztet majd a teljesítményedre.


Javasoljuk, hogy megfelelő túraöltözetben vágj neki a kalandnak! Eső, szél és hideg ellen egy könnyű, vízhatlan, kapucnis széldzseki javallott, a kalap természetesen nemcsak az eső, hanem az erős napsütés ellen is véd, nadrágból pedig mindig hosszút vegyünk fel. A lábbeli esetében egyesek a könnyű sport- vagy túracipőre esküsznek, míg mások a túrabakancsok mellett teszik le a voksukat.

 

Facebook esemény

Kecskeméti előregisztráció (kötelező) 

 

 

Cikkajánló