TeSzedd a Kéken! - Tisztítsd meg az Országos Kéktúra útvonalát! (letölthető dokumentumok)

A TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akciónk május 9-11 között lesz. Országszerte számos ponton tisztítják meg a Kéket a lelkes tisztogatók. Az akcióhoz szükséges információs fájlokat cikkünkből tölthetitek le! Mi már beöltöztünk, találkozunk a Kéken!

Szerző:
turistamagazin.hu
Fotó:
Szatmári Zoltán
emzepe
Gulyás Attila
2014. március 19.

A TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akciónk május 9-11 között lesz. Országszerte számos ponton tisztítják meg a Kéket a lelkes tisztogatók. Az akcióhoz szükséges információs fájlokat cikkünkből tölthetitek le! Mi már beöltöztünk, találkozunk a Kéken!

  

 

 

 

 

A rendezvény célja a természeti értékeink közös védelme, és a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen.

A program célcsoportjai az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák, erdészetek, és minden olyan vállalat, cég, önkormányzat, civil szervezet, magánszemély és gyermekes család, akik szeretnék a környezetüket hosszú távon is szebbé, élhetőbbé tenni, és részt venni a TeSzedd a Kéken! környezet szépítő mozgalmunkban.

 



Miért a KÉK?


Az Országos Kékkör (Országos Kéktúra, Dél-dunántúli Kéktúra, Alföldi Kéktúra) több mint 2500 km hosszú túraútvonalát szeretnénk megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon.

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 km-es szedési szakaszokba csatlakozhatnak be az önkéntes résztvevők a Kékkör 3 nagy szakaszán:

1. Országos Kéktúra
2. Dél-dunántúli Kéktúra
3. Alföldi Kéktúra


Az útvonalat végigjárva és megtisztítva a jókedvű csapatmunkán túl megismerhetjük az adott területek föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit is.
Tapasztalt túravezetők gondoskodnak a résztvevők biztonságáról, és akinek kedve van, részt vehet a csapatok közti versenyen is, melynek győztesei értékes jutalomban részesülnek!
 

Mikor lehet tevékenyen részt venni az Országos Kékkör megtisztításában?

A jelentkezők három nap közül is választhatnak. Lehet szemetet szedni május 9-én, 10-én vagy 11-én. Csak ki kell választani egy napot! Aki szeretne, akár mindhárom nap jöhet, de fontos, hogy lehetőleg egy nap csak egy helyszínre jelentkezzen! A Te szedd a Kéken! azért háromnapos, hogy minél többen részt tudjanak venni rajta.

 


Kivel lehet részt venni e nagyszabású szemétszedési akciónkban?

Bárkivel, akivel jól érzed magad! :) Ha önkéntes szeretnél lenni, jelentkezhetsz egy találkozási pontra egyedül, de csatlakoztathatsz egy csoportot is, hozhatod a családod, a barátaidat, a munkatársaidat, vagy akár egy 10 fős lelkes iskolai társaságot! Egy ilyen akció a munkahelyi közösségekre, szervezetekre is jó hatással van, mert olyan, mint egy kiváló csapatépítő tréning…

Mit érdemes magaddal vinni?

Olyan dolgokat, amelyekre szükség lehet napközben, így például enni- és innivaló, szúnyog- és kullancsriasztó, allergia elleni gyógyszer, vagy más gyógyszerek. Célszerű még vinni kézfertőtlenítőt, a fertőzések elkerülése érdekében. Kényelmes, sportos, laza ruha a praktikus. Az a lényeg, hogy zárt és többrétegű legyen, hogy védje a bőrt a sérülésektől. Jó, ha van a biztonság kedvéért egy esőkabát is, ha eleredne az eső.

A TeSzedd! szervezők a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, munkavédelmi kesztyű), így azt senkinek nem kell hozni.

 



Így tudsz nálunk regisztrálni!

Amennyiben tetszik a kezdeményezés, küldj elektronikus levelet a teszedd@termeszetjaro.hu e-mail címre, és munkatársunk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot!



NE HABOZZ, TESZEDD A KÉKEN!

 



 

CIKKÜNKET FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!

 

 

TeSzedd! - Tisztítsd meg az Országos Kéktúra útvonalát 2014. május 9 - 11.
• Az akcióban való részvételhez küldj elektronikus levelet a teszedd@termeszetjaro.hu e-mail címre.

• A TeSzedd a Kéken! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket (sittet), veszélyes hulladékot, gyógyszereket, akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket.

• A meghirdetett napokra a TeSzedd a Kéken! szervezők biztosítják a kesztyűket és a zsákokat, illetve elszállítják az összegyűjtött szemetet.
 

 

Cikkajánló