Több élmény a Rám-szakadéknál - biztonságosabban

A Rám-szakadék őszi megújulása során nemcsak tanösvényt alakítottak ki, hanem az odavezető utakat is feltöltötték murvával.

Szerző:
pprt.hu
Fotó:
Lorentey
János Tamás
2013. október 16.

A Rám-szakadék őszi megújulása során nemcsak tanösvényt alakítottak ki, hanem az odavezető utakat is feltöltötték murvával.

Elkészültek az új szalonnasütő helyek, kikerültek az új padok és asztalok a Lukács-árok bejárata előtt, és az alsó híd vízelvezetése is megerősödött.

 

2013. október 24-én rendezik meg a zártkörű átadó ünnepséget, amelyen beszédet mond dr. Völner Pál államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről, valamint Garancsi István a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, Zambó Péter a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Füri András Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Dömös polgármestere Novák Lajos is.

 

 

 

 

 Az eseményről a későbbiekben beszámolunk a turistamagazin.hu-n. 

 

 

Rám-szakadék
Dobogókő és Dömös között, közel 1 km hosszan húzódik. Magyarország egyik legvadregényesebb turisztikai célpontjában kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk.

A szakadékban található vízesések mellett létrákon mászhatunk feljebb és feljebb.
A Rám-szakadékban folyó pataknak köszönhetően az útvonal esős időben nehezen járható, de a felújításnak köszönhetően most biztonságosabbá vált a feljutás.
 

 

  

Cikkajánló