Tóni a Kéken nyitóbuli az Ötkertben

Most először találkozhattak személyesen a segítők Antallal, aki egy nagy kupac felszerelést is kapott az augusztusban kezdődő túrájához.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Fox Péter
2015. július 24.

Most először találkozhattak személyesen a segítők Antallal, aki egy nagy kupac felszerelést is kapott az augusztusban kezdődő túrájához.

 

Az Ötkert jóvoltából, csütörtök délután találkozhatott Tóni személyesen azokkal, akik segíteni fogják az 1160 kilométeres Kéktúrája során. A belvárosi szórakozóhelyen valószínűleg ennél családiasabb és meghatóbb hangulatú rendezvényt még nem nagyon tartottak, mert voltak pillanatok, amikor mindenkinek elakadt a szava a meghatottságtól. Ilyen volt például, amikor Tóni megköszönte az eddigi támogatást és segítséget, elmondása szerint még mindig úgy érzi, hogy „álmodik, és a mennyországban van”.

 

A Tóni mellett beszédet tartott Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója is, aki szintén megköszönte az eddigi támogatást és a nagy sikeren felbuzdulva, arra bíztatta hősünket, ha végzett az Országos Kéktúrával, akkor azzal a lendülettel vágjon neki a Dél-Dunántúli, (541 km) és az Alföldi Kéktúrának (848 km) is, hogy meglegyen a teljes Országos Kékkör.

 

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a túratársak mellett több cég is jelezte, hogy segít Tóninak az igencsak hiányos ruhatárát és felszerelését kiegészíteni, az Ötkert és a Mountex túrabolt közösen egy sátort, hálózsákot, bicskát és edényeket hoztak ajándékba. Jó hír, hogy Tóninak - és a kísérőknek - az egész túrára sikerült szállást biztosítani, de szinte biztos, hogy jó párszor a szabad ég alatt töltik majd az éjszakát, mert egy 1160 kilométeres és több, mint kéthónapos túra során elég sok ténező miatt változhat az eredeti terv.


Szerencsére nagyon szépen gyűlnek a kísérők, de még vannak szabad helyek, akinek van kedve az augusztus közepén - Írott-kőről - induló túrához csatlakozni, írjon a turatars@termeszetjaro.hu címre, hogy segítsen egy látássérült természetjárónak valóra váltania gyerekkori álmát.

 

Kapcsolódó cikkek:

Tóni a Kéken

Segítőket keresünk egy látássérült túrázó mellé

Cikkajánló