Túrázzunk, bringázzunk, evezzünk együtt augusztus 20-án!

Az Aktív Magyarország augusztus 20-ára különleges kerékpártúrákkal, családos gyalog- és vízitúrákkal készül, melyek az államalapítás ünnepe, illetve az aktív életforma előtt egyaránt tisztelegnek.

Szöveg és fotó:
Aktív Magyarország
2021. augusztus 12.

Az Aktív Magyarország augusztus 20-ára különleges kerékpártúrákkal, családos gyalog- és vízitúrákkal készül, melyek az államalapítás ünnepe, illetve az aktív életforma előtt egyaránt tisztelegnek.

Az év legaktívabb napján Budapest környéki egynapos vezetett túrákra hívjuk az érdeklődőket biciklin, gyalogosan és vízen egyaránt. Az egynapos túrák az Olimpiai Parkba érkeznek, ahonnan közösen indulunk tovább a Petőfi térre, az Összetartozás Faluba, ahol óriásjátékok, zene és koncertek várják a csapatot, majd az estét a tűzijátékkal zárjuk.

A gyalogtúrák a Budai-hegyek legszebb részeit fedezik fel, melyek többségét elsősorban családoknak ajánljuk, ugyanis a 3,5 km-es távot akár a legkisebbek is könnyedén teljesíthetik. Azonban a keményebb erőpróbákat kedvelők sem maradnak hoppon, hiszen a 10 km feletti túráinknak köszönhetően Ők is megtalálják majd a számításaikat. Mindegyik túrát vezető fogja kísérni, akik a térség érdekességeit, szépségeit is bemutatják az érdeklődőknek.

Ha nem a lábaidat, hanem inkább a felsőtestedet mozgatnád meg, akkor gyere velünk evezni, és nézd meg a fővárost egy egészen más szemszögből! Szentendréről induló vízitúránkra akár kezdők is jöhetnek, ugyanis nem csak kenuban, hanem sárkányhajóban is vízre szállhatnak.

A kerékpározás szerelmeseinek is van egy jó hírünk, ugyanis három biciklitúra-útvonal közül választhatnak. A „hardcore” bringások Hatvanból és Nagymarosról, a kicsit könnyedebb kerekezésre vágyók Gödöllőről indulnak a fővárosba.

Mindhárom túra kapcsolódik az Otthonról haza programsorozat hosszú túráihoz, így ezeken a távokon közösen kísérjük Budapestre a Kárpát-medence széleiről hazaérkezőket. Megnyugtatásként szólunk, hogy ezeken a túrákon biztosítjuk az útvonalat, így a résztvevők teljes biztonságban tekerhetnek.

A résztvevőket az indulásánál ajándékokkal teletűzdelt rajtcsomagok várják, este pedig a Duna-parton egy pazar vacsora, a Csíki sör jóvoltából két nagy korsó jéghideg sör, valamint óriási bulival fogadjuk a túrázókat. A különleges nap megkoronázásaként pedig közösen nézzük majd végig az augusztus-20-i tűzijátékot.

Kedvet kaptál? Ezen nem is csodálkozunk! Szólj a barátaidnak, beszéld meg otthon a családdal, és csatlakozzatok hozzánk! Esetleg még hezitálsz? Akkor látogass el az esemény weboldalára a további részletekért. Viszont ne várj sokáig a nevezéssel, mert a férőhelyek rohamosan fogynak. Csatlakozz, hogy közös ünnep legyen az aktív élet!

További részletek és jelentkezés: https://otthonrolhaza.hu/augusztus-20/

(X)



Cikkajánló