Új erdei látogatóközpont nyílt az Alpokalján

Átadták az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpontot a Soproni-parkerdőben, amely 550 négyzetméteren mutatja be a környék erdeinek élővilágát.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
MTSZ (Kiemelt kép)
2021. augusztus 2.

Átadták az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpontot a Soproni-parkerdőben, amely 550 négyzetméteren mutatja be a környék erdeinek élővilágát.

A Soproni-parkerdő Muck Endre erdőgondnokról elnevezett magaslatán új látogatóközont várja a helyi és a messzebbről érkező túrázni vágyókat. Az 550 négyzetméteres épületegyüttesben a kisiskolások és a kisgyermekes családok számára is élményt nyújtó interaktív kiállítótér épült, és a soproni erdő állatvilágát is testközelből ismerhetjük meg egy impozáns, a látogatóközpontból induló fahídon átsétálva.

Az erdei komplexumban lévő kiállítás 3D-s technika segítségével megeleveníti a magyarországi nagyvadfajokat, a fiatalabb korosztály számára sokszínűen, játékos formában mesél a természetről, védelmének fontosságáról. A létesítmény Sopronból turistaúton gyalogosan, kerékpárral, autóbusszal és autóval is egyszerűen megközelíthető.

Az MTSZ-szel közösen valósult meg

Az ökoturisztikai fejlesztés a GINOP-7.1.2.-15-2017-00020-es kódszámú, „Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében” című pályázat keretében valósult meg, a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában. A projektelemek összköltsége 477 628 167 forint, melyből a TAEG Zrt. az Erdő Házára 413 966 449 forintot használt fel. Az ökoturisztikai látogatóközpontot a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi vezetésében, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen végrehajtott fejlesztéssel a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. hozta létre.

Cikkajánló