Újra indul ősszel a vándortábor-vezető képzés

A nagy sikerre való tekintettel az Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja 30 órás, akkreditált gyalogos vándortábor-vezető képzését pedagógusok számára. 

Szerző:
erdeivandor.hu
Fotó:
facebook.com / ErdeiVandor
2018. november 23.

A nagy sikerre való tekintettel az Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja 30 órás, akkreditált gyalogos vándortábor-vezető képzését pedagógusok számára. 

A tanfolyamot sikeresen elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze, hanem 2019 nyarán már indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek. November 5-től már javában tart a jelentkezés a 30 órás továbbképzésre a www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén, úgyhogy ha nem szeretnél lemaradni a rengeteg izgalmas erdei témakört felölelő, egynapos elméleti és egy egész hétvégés gyakorlati részből álló tanfolyamról, akkor mihamarabb jelentkezz, hiszen 300 fő a maximális keret! További információkat itt olvashatsz a tanfolyamról, illetve itt kitöltheted a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat.

 

 

A három és fél napos tanfolyam egy őszi elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Jelentkezni az őszi-téli elméleti képzések időpontjai előtti hét végéig lehet. Az elméleti képzéseknek a Testnevelési Egyetem nyújt helyet, míg a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor-útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

 

A képzés díja kedvezményesen 15 ezer forint. Ez tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját, az elméleti oktatás során ebéd, a gyakorlati oktatás során szállás (2 éjszaka turistaházi elhelyezéssel) és étkezés költségeit, a tananyagot és a vizsgadíjat is.

 

 

Elméleti képzési időpontok:
2018. november 24. (szombat) 08.00-19.00 (Jelentkezési határidő: november 18. éjfél)
2018. december 1. (szombat) 08.00-19.00 (Jelentkezési határidő: november 25. éjfél)
2019. január 19. (szombat) 08.00-19.00 (Jelentkezési határidő: január 13. éjfél)

 

A gyakorlati hétvégék időpontjai:
2019. április 5-7. Budapest, Hármashatár-hegyi turistaház
2019. április 5-7. Bernecebaráti, Domszky Pál Erdei Iskola és Matracszállás
2019. április 12-14. Budapest, Hármashatár-hegyi turistaház
2019. április 12-14. Hetvehely, Mókus-suli Erdei Iskola Erdő Háza
2019. április 26-28. Bernecebaráti, Domszky Pál Erdei Iskola és Matracszállás
2019. április 26-28. Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola
2019. május 10-12. Huszárokelőpuszta, Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola
2019. május 10-12. Tar, Fenyvespusztai Erdei Iskola
2019. május 17-19. Tar, Fenyvespusztai Erdei Iskola
2019. május 17-19. Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

 

Annak a pedagógusnak sem kell már sokat várnia, aki Bringásvándor táborba vinné a gyerekeket. A kerékpáros vándortábor-vezető képzést a Magyar Kerékpáros Turisztika Szövetség a Bringakultúra Egyesülettel közösen megszervezi 2019 tavaszán is. Az ideihez hasonlóan várhatóan országszerte négy helyszínen (Szombathely, Bánk, Békés, Beregdaróc) 13 turnusban összesen 260 tanár vehet majd részt a háromnapos (egy nap elmélet és egy kétnapos gyakorlat) képzésen. A www.bringasvandor.hu/kepzes oldalon február 1-től várják a szervezők a jelentkezéseket.

 

 

 

Amit a vándortáborokról tudni kell
A Vándortábor Program alapvetően gyalogosan, vízen vagy kerékpáron bejárható útvonalakat kínál az 5-12. évfolyamos fiatalok számára, akik alapfokú köznevelési-, középfokú oktatási és szakképző intézmények diákjai, vagy civil és egyházi szervezetek, melyek ifjúsági, természetjáró, sport vagy környezetismereti tevékenységet folytatnak. Minden csoporthoz akár több kísérő is csatlakozhat, de legalább egy fő táborszervezőnek kell jelentkeznie, aki a Testnevelési Egyetem akkreditált „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzésén sikeresen végzett. Az Erdei Vándortáborok 5 útvonalon, a Mátrában, a Börzsönyben, a Pilisben, a Bakonyban és a Mecsekben Magyarország legszebb erdeiben lesznek. A diákok a vándortáborok alatt megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, foglalkozásokon vesznek részt, és közben életre szóló élményeket is szereznek.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

 

 

Cikkajánló