Újranyit a hollókői vár a pünkösdi hétvégén

Felújítás után ismét várja a látogatókat a község vára, ráadásul a hétvégén színes programok is lesznek a világörökségi faluban.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter / Természetjáró.hu (Kiemelt kép)
Forrás:
Nógrád megyei hírportál
Hollókő
az élő falu Facebook
2022. május 31.

Felújítás után ismét várja a látogatókat a község vára, ráadásul a hétvégén színes programok is lesznek a világörökségi faluban.

Június 5-én és 6-ánPünkösdölés és várnapok Hollókőn: megelevenednek a pünkösdi népszokások és az Ófalu ünnepi díszbe öltözik. Lesz áldásosztás, néptánc-oktatás, népzenei koncert, népimese-előadás, kézműves és gasztronómiai vásár. A frissen felújított várban a végvári élet legizgalmasabb pillanatait ismerheti meg a látogató.

Az erődítmény az elmúlt több mint egy évben újult meg. A torony sisaktetőt kapott és visszakapta az eredeti magasságát, helyreállították a felső palotarészt, létrejött egy új szint, és körpanorámát is meg lehet csodálni a várból. Az alsó várban kaputorony és farkasverem épült. Kiállítások egyelőre még nincsenek, az interaktív tárlat jövő tavaszra lesz kész.

Állagmegóvásra nagy szükség volt már – derül ki a Nógrád megyei hírportál cikkéből. A jövőben még kelleni fog egy statikai megerősítés, és tervben van a vár előtt egy középkori tér kialakítása is.

Cikkajánló