Vadregényes kisvasutazás a Zemplénben

Augusztus 19-én rendezi meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Hegyköz szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton az észak-magyarországi kisvasutak közös kisvasúti napját. Különleges utazás és érdekes programok várják az érdeklődőket. 

Szerző:
ÉSZAKERDŐ Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2017. augusztus 4.

Augusztus 19-én rendezi meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Hegyköz szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton az észak-magyarországi kisvasutak közös kisvasúti napját. Különleges utazás és érdekes programok várják az érdeklődőket. 

 

Az egész napos program keretében felavatják az erdei vasút közelmúltban felújított zárt személykocsiját, a vendégek betekinthetnek a fűtőházba, ahol nem szokványos módon, alulról is megtekinthető lesz egy C-50-es dízelmozdony. A Rostalló végállomásig tartó kisvonatozás mellett megnézhetik Pálháza nemrég épült, működő, középkori stílusú vízimalmát, de lesz lehetőség kőkapui sétára is.

 

 

A kisvasúti nap programja

 

10.45 Pálháza-Ipartelep állomáson „Lesd meg a mozdonyt alulról!” - látogatás a fűtőházba, erdészeti gyűjtemény megtekintése, erdész emlékmű, erdei vasúti emléktábla koszorúzása, felújított személykocsi felavatása
11.15 Különvonat indulása a pálházi vízimalomhoz, a vízimalom megtekintése szakvezetéssel
11.45 Különvonat indulása a pálházi vízimalomtól Kőkapun át Rostallóra
12.21 Kőkapu leszállási lehetőség - egyéni programok
12.25 Különvonat érkezése Rostallóra
13.10 Egyesített menetrend szerinti és különvonat visszaindulása Rostallóról Pálházára
13.50-től Ebéd a Pálháza-Ipartelep állomás melletti Hanyi Istók Turistaházban

 

 

A különvonatra normál díjszabás szerinti menetjegy váltandó.
A kisvasúti nap programjaira a kisvasut@eszakerdo.hu ímélcímen lehet jelentkezni.

 

Pálházi Állami Erdei Vasút
A kisvasút a zempléni hegyek között, Pálházától Rostallóig közlekedik, a Zempléni Tájvédelmi Körzet legszebb részein, a Kemence-patak völgyében. Az ország legrégebbi működő kisvasútjai közé tartozik. Különlegessége a Kőkapu köztes megálló, ahol a Kőkapu sziklájába vájt alagúton halad át a vasút, egy vadászkastély alatt.
 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Utazás a Zemplén szívébe - A Pálházi Erdei Vasút

Vártúra és kisvasutazás Magyarország legészakibb szegletében

Cikkajánló