Vandálok jártak a Mura menti tanösvényen

Ismeretlenek megrongálták a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik tanösvényét Molnári község határában.

Szerző:
bfnp.hu
Turista Magazin
Fotó:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
2021. február 2.

Ismeretlenek megrongálták a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik tanösvényét Molnári község határában.

Érthetetlen, hogy jut valakinek ilyen az eszébe. Ismeretlen elkövetők kidöntöttek egy útirányjelző és egy tanösvénytáblát a Mura folyó mentén – olvasható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján. A Molnári térségében található, mintegy 2 km-es tanösvény a Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum és a Mura Menti Tájvédelmi Körzet területére vezet.

A 2019-ben átadott tanösvény hat állomáson a Mura mente páratlan és különleges élővilágára, természeti értékeire hívja fel a figyelmet, szemléletes, interaktív módon mutatva be az ártérre jellemző fajokat és élőhelyeket.

A nemzetipark-igazgatóság munkatársai igyekeznek minél hamarabb kijavítani és helyreállítani a táblákat, hogy azok ismét elláthassák ismeretterjesztő funkciójukat a tanösvényen. Közleményükben azt is hangsúlyozzák, hogy a tanösvények a természetvédelmi és környezeti nevelés fontos színterei, így jelentős szerepük van abban, hogy megszerettessük a jövő generációival a természetet. Arra kérnek, hogy ne mutassunk nekik rossz példát. És ne rongáljunk értelmetlenül a tanösvény- és az információs táblákat, mert bármilyen meglepő, sokan kíváncsiak ezekre a táblákra. Inkább nézzünk, lássunk, tanuljunk!

Forrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Cikkajánló