Veszprémi csapat nyerte az erdőismereti vetélkedőt

Az Országos Erdészeti Egyesület ötödik alkalommal hirdette meg a „Fedezd fel az örökséged!” nevű vetélkedőt, idén az erdők láthatatlan értékeire hívták fel a figyelmet.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Országos Erdészeti Egyesület
2021. április 21.

Az Országos Erdészeti Egyesület ötödik alkalommal hirdette meg a „Fedezd fel az örökséged!” nevű vetélkedőt, idén az erdők láthatatlan értékeire hívták fel a figyelmet.

Az online versenyre 58 településről közel 100 iskola 185, háromfős csapata jelentkezett a teljes Kárpát-medencéből. Az öt fordulóból és egy terepi videós feladatból álló vetélkedő március elején indult és április elején ért véget.

A fordulók alatt a csapatok számára kiderült, mi mindent rejt az erdei talaj, miként válik az élet nélkülözhetetlen alkotóelemévé az élettelen, hogyan élnek az éjjel aktív állatok, a magukat nem mutató rejtőzködők, milyen az erdei „magasélet”, hogyan segíti az erdők működését az erdészek munkája. A csapatok logókat, terveket, erdőrészleteket rajzoltak szabadkézzel és digitálisan egyaránt, fotókat, érdekes történeteket küldtek és osztottak meg.

Rendkívül szoros versenyben a veszprémi Vetési Albert Gimnázium „Autotróf Kakukkmadarak” nevű csapata nyerte a 2021-es erdőismereti vetélkedőt. A képzeletbeli dobogó második fokára a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium „Kós Bambuseae Foresta” nevű csapata, harmadik fokán a váci VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium „Vörös Amaránt” csapata állhat.

A zsűri tagja volt Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója. Az első három csapat értékes utalvánnyal, a 4-6. helyezést elérők éves Turista Magazin-előfizetéssel és Országos Kéktúra Igazolófüzettel, a 7-10. helyezést elérők éves „A mi erdőnk” magazin előfizetéssel gazdagodnak. A Vörös Amaránt csapat által készített videót ítélte legjobbnak a Magyar Természetjáró Szövetség, ezért a csapat tagjai különdíjat kapnak, Burger Barna Kékvándor című könyvét. A határon túli csapatok közül a marosvásárhelyi Kalandorok csapata érte el a legjobb eredményt, ezért őket az Országos Erdészeti Egyesület ajándékcsomag különdíjjal jutalmazza.

Cikkajánló