Vulkántúra és madárgyűrűzés - hétvégi programajánló

December második hétvégéjén is érdemes lesz a barátokkal vagy a családdal kimozdulni a szabadba. Mutatjuk, miért és hova. 

Szerző:
Turista Magazin
2016. december 8.

December második hétvégéjén is érdemes lesz a barátokkal vagy a családdal kimozdulni a szabadba. Mutatjuk, miért és hova. 

1. Vulkántúra kicsit másként

 

 

Egész napos vezetett túra a Magas-Börzsönyben, helytörténeti és természeti ismeretekkel megfűszerezve. A túra teljesítéséhez viszonylag jó állóképességre és edzettségi szintre szükség lesz. Természetjárás közben számos érdekességre is fény derül. Táv: 14 km. Időtartam: 6-7 óra. Előzetes bejelentkezés szükséges! Indulás Királyrétről busszal a Nagy-Hideg-hegyre, majd gyalogosan vissza Királyrétre.
Mikor?
2016. december 10. 10.00
Hol?
Szokolya-Királyrét
Találkozó: Hiúz Ház
Még több infó a programról itt.

 

2. Madárgyűrűzés a Jági-tónál

 

 

Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. A madarak szinte jönnek-mennek a madarak a finomabb falatokért. A programon megismerkedhetünk testközelből az etetők gyakori madaraival, illetve téli madárgyűrűzési-bemutatón vehetünk részt. A gyerekeket apró meglepetéssel várják a rendezők. A túra hossza 1 km, időtartama 3 óra.
Mikor?
2016. december 10. 9.00
Hol?
Pilisszentiván
Találkozó: Sportpálya, a Villa Negra előtt
Még több infó a programról itt.

 

3. Csillagnéző túra a téli napfordulón

 

 

A program során (derült, felhőtlen idő esetén) lehetőség nyílik távcsővel a csillagos égbolt, az állatövi jegyek megfigyelésére Európa egyik legkisebb fényszennyezettségű területén, a Gerecse Tájvédelmi Körzet tőszomszédságában. Éjszakai szakvezetés csillagász kíséretével. Időtartama kb.: 4-5 óra.
Mikor?
2016. december 10. 18.00
Hol?
Agostyán
Még több infó a programról itt.

 

4. Terepfutás Mogyoródon

 

 

Idén 10. alkalommal rendezik meg a Futapest terepfutó versenyt Mogyoródon december második vasárnapján 12 kilométeres és 5 kilométeres távokon. A hosszabb távon 250 méter, a rövidebben 130 méter szintet kell leküzdeni. A verseny mezei és erdei utakon vezet. Előnevezés december 9-ig, de helyszíni nevezésre is van lehetőség korlátozott számban (a szervezők 30 rajtszámot biztosítnak).
Mikor?
2016. december 11. Helyszíni nevezés: 9.00-10.30
Hol?
Mogyoród, Iskola utca, Szent László Általános Iskola
Még több infó a programról itt.

 

5. Forrástúrák a Pilis és Visegrádi-hegységben

 

 

A teljesítménytúra útvonalai a Pilis és a Visegrádi-hegység legérdekesebb forrásait keresik fel. A hosszabb, 20 kilométeres táv érinti a Mária-kutat, a Csaja-forrást, az Árpád fejedelem-forrást, a Júlia-forrást, a Király-kutat, a Kolacsovszky-forrás és a Kaincz-forrást. A rövidebb, 10 kilométeres távon nem csak a megtekinthető források száma kevesebb, de a 350 méter szint is könnyebben teljesíthető. Mindkettő túra Dömösről indul, és ide is érkezik vissza.
Mikor?
2016. december 11. Indítás: 9.00-10.00
Hol?
Dömös
Még több infó a programról itt.
 

Cikkajánló