Keresés eredménye

Avarégetés helyett inkább készítsünk süntanyát

A sünök téli álmot alszanak, s ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, gallyakból, ágakból, száraz levelekből fészket készítenek maguknak. A puha, meleg vacokban akár öt hónapot is átalusznak. Segítsük a kertünkben élő sünöket, például azzal, hogy az összegyűjtött avart nem égetjük el, inkább süntanyát alakítunk ki belőle.

2022.10.09.

Ne égesd el, inkább komposztálj!

A jó gazda tavasszal nagytakarít a kertben, összegyűjti a télről megmaradt lombmaradványokat, és azon töri a fejét, hogy mitévő is legyen a felhalmozott zöldhulladékkal. Nagyjából 3 eshetőség áll előtte: elküldi zsákokban a hulladékkezelőnek, komposztálja házilag, vagy enged a kísértésnek, és nem túl környezetbarát módon felgyújtja. De az utóbbit megteheti-e az új szabályok szerint?

2021.03.30.

Csak a 30 dekásnál kisebb sünök szorulnak segítségre

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe vittek már erdőből és közparkból mentett, illetve teljesen jól fejlett sünt is, sokuknak az égvilágon semmi baja nem volt. Csak a legfiatalabb, legkisebb sünök lehetnek veszélyben a tél közeledtével.

2020.10.30.

Károsabb az avarégetés, mint gondolnád

Az ősz egyik legkellemetlenebb velejárója, hogy beindul a kerti avarégetés, ami nem elég, hogy rendkívül káros a környezetre, de borzasztóan rosszat tesz az egészségünknek is. A Levegő Munkacsoport összeszedte, miért és mennyire.

2020.10.26.

Jövő évtől országszerte tilos az avarégetés

Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése, és törlik azt a rendelkezést is, amely alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést, így a tilalom általánossá válik az egész országban.
2020.06.04.