Keresés eredménye

Egyre színesebb a biharugrai madárvilág

A Kis-Sárrét részterületein, a Biharugrai- és Begécsi-halastórendszernél így tél közeledtével több ritka madárfaj is időzik. A vadludak mellett vörösnyakú lúd, füstös réce, sarki búvár és örvös bukó is színesíti a képet. 

2016.11.23.

Küszvágó csér, a halfogó akrobata

A Körös-Maros Nemzeti Parkon belül a Kis-Sárréten található a legnépesebb küszvágócsér-állomány. A fekete-fehér színezetű, piros csőrű vándormadarak a Biharugrai-halastavak elhagyott betonszigetein költenek.

2016.06.17.

Egyre gazdagabb a madárvilág a Kis-Sárréten

A jó idő beköszöntével egyre változatosabb képet mutat a Körös-Maros Nemzeti Park kis-sárréti vizes élőhelyeinek madárvilága. Megéri ideutazni madárnézőbe, mert itt még megmaradt valamennyi az egykori kiterjedt „vadvízországból”. 

2016.04.13.

Madárparadicsom az ország peremén

Madárhangok színes kavalkádja tölti be a levegőt, csapdosó szárnyak szelik át az eget, a víz tükrében játékosan megcsillan a napfény, és lanyha szellőben ringatózik a tóparti nádas - mintha egy festmény elevenedne meg a szemünk előtt Biharugra tavainál sétálgatva. Ha elteltünk a táj szépségeivel, a környéken bőven találunk kultúrtörténeti látnivalókat is: nem csoda, hogy Arany János, Szabó Pál és a Tisza család is erősen kötődött a Békés megye északkeleti csücskében rejtőző vidékhez.

2015.11.19.