Keresés eredménye

Látványos hegyi ösvények - 1. rész

Ösvényeken túrázni mindig jobb, mint széles dózerutakon, csak épp rájuk találni nem olyan egyszerű. Kétrészes válogatásunkban összesen tíz, látványos, egynyomos hegyi ösvényt gyűjtünk össze Magyarországról.

2023.07.05.

Erdei vitaminbomba-gyűjtő túrák

A Természetjáró túráiból következik egy válogatás, ahol az útvonalon nemcsak élményeket, hanem medvehagymát is gyűjthettek, de persze csak a természetvédelmi területeken kívül. Az útvonalak egyéb mesés extrákat is tartogatnak. A Mecsekben sárkányokkal, a Keszthelyi-hegységben krokodillal, a Zselicben feneketlen kúttal is dolgunk lesz, a Kéktúra-szakaszon pedig Küklopsz helyett Kömpe szemébe nézhetünk.

2023.03.23.

Vártúrák kezdőknek és haladóknak

A Természetjáró.hu heti túraajánlójában most várakat érintő útvonalakat mutatunk be. A „felhőbe hanyatló” drégelyi rom a Börzsönyben, a Tátika csöndbe burkolózó falai a Keszthelyi-hegységben, Somoskő jellegzetes „süvegű”, pazar panorámát kínáló erőssége a határon mind érdemesek a gyalogos ostromra – csakúgy, mint a Tokaji-hegység koronája, az Országos Kéktúra utolsó szakasza által is érintett, alapos rekonstrukción átesett füzéri vár.

2023.03.09.