Keresés eredménye

Túrázz a felhők felett, ahol mindig süt a nap

Elsőre talán hihetetlennek tűnik, hogy akár a felhők felett is túrázhatunk hazánkban, de ez a jelenség nem is olyan ritka. Létezik ugyanis egy időjárási helyzet, amelynek következtében a hegycsúcsok kilógnak a felhőkből, és ott szikrázó napsütés vár ránk, a hegyről letekintve pedig olyan érzésünk lehet, mintha egy „felhődunyha” ölelné körül a hegyet.

2022.11.13.
Budai tekergés a gercsei templomtól a ferenchalmi kápolnáig

Budai tekergés a gercsei templomtól a ferenchalmi kápolnáig

Tóth Judit 2021.11.22

Azokat a túrákat kedvelem a legjobban, amelyek a természeti szépségek mellett kultúrtörténeti érdekességeket is érintenek. Ennél már csak azt szeretem jobban, amikor túra közben olyan látnivalók is feltűnnek, amelyekre nem is számítottam. Ahogy az például most is történt.

Tovább

Így fest az ipari hó az űrből

Az idei télen az ország legtöbb részén még nem sok havat láttunk. Vannak azonban olyan városok, ahol akkor is volt hóesés, amikor máshol egy hópehely sem esett. Ez a hó azonban más, mint a többi, hogy miért, azt már a neve is sugallja.

2020.01.30.
Hidegpárna ellen napfényben fürdő hegytetőt!

Hidegpárna ellen napfényben fürdő hegytetőt!

Akár hiszed, akár nem, életed legnagyobb túraélménye várhat ebben a hideg, nyirkos, ködös, szürke időben, még akár gyerekekkel is! Mielőtt teljesen magadba roskadnál ebben a valóban depressziós időben, nem is sejted, hogy a káprázó téli napsütés már sokszor hazánk, viszonylag alacsonyabb hegycsúcsain is elérhető.

Tovább