11 kölcsönzőhelyen 330 bringa

Kerékpárkölcsönző hálózat indul a Bakony és Balaton térségben.

 

Szerző:
forrás: bakony-balaton.hu
Fotó:
bakony-balaton.hu
Gulyás Attila
2013. szeptember 19.

Kerékpárkölcsönző hálózat indul a Bakony és Balaton térségben.

 

A Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet 2013 szeptemberében a tulajdonosok és szakmai partnerek komoly együttműködésének eredményeként elindítja kerékpárkölcsönző hálózatát. A pályázat újabb állomásaként megvalósuló Bakony & Balaton kerékpárkölcsönző hálózat 11 kölcsönzőpontból áll, amely pontok a térség fókuszterületein találhatók: Veszprém, Várpalota, Balatonkenese, Zirc, Nagyvázsony, Kislőd, Halimba, Somló, Tapolca, Nemesvámos, Kapolcs.
 

A Projekt

o A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. 2011 végén 62.519.453 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezet létrehozása és fejlesztése” elnevezésű pályázata keretében a „Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet létrehozása” című projekt megvalósítására. A projekt összköltsége 77,1 millió forint.


A pályázat kedvezményezettje a 2011-ben alakult Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft., amelynek fő célja a turizmus területi összefogásán keresztül a térség népszerűsítése, idegenforgalmának fellendítése.

A projekt keretében 330 kerékpár, valamint az azokhoz szükséges kötelező és nélkülözhetetlen felszerelések, kiegészítők beszerzése történt meg. A kerékpárok között női, férfi és gyermekbiciklik találhatók, ezenfelül minden kölcsönzőpontban bérelhetők lesznek gyermek- és csomagszállító utánfutók, gyermekülések, a kiegészítők pedig tartalmazzák az elengedhetetlen sisakokat, kerékpárzárokat, láthatósági mellényeket, szerszámokat és egyéb hasznos és fontos eszközöket.

 

A térség egységes arculatához igazodó, egyedi festéssel ellátott kerékpárok kölcsönzése bárki számára lehetséges, és nagy előnye lesz, hogy a hálózaton belül bármelyik kölcsönzőpontban letehetők, nem szükséges őket oda visszavinni, ahonnan kikölcsönöztük. A megfelelő szakmai, logisztikai és szervizhátérrel rendelkező, a hálózat üzemeltetését végző vállalkozó gondoskodik arról, hogy mindig, mindegyik pontban legyen kellő számú kerékpár, s hogy egy-egy meghibásodás, defekt se szegje kedvünket a kerékpártúra alatt.

 

 

 

A kerékpárhálózathoz kapcsolódóan a nyár folyamán a VKE Nelson Veszprémi Kerékpáros Egyesülettel együttműködésben a szervezet felmérte, illetve felmérette a térségben található kerékpáros és kerékpározható utakat. A GPS készülékekkel felvett adatokra és koordinátákra épülő túrajavaslatok a tervek szerint online formában is elérhetők lesznek majd a szervezet honlapján.

 

Cikkajánló