A cuki medvebocs esete a vadkamerával - videó

A cseperedő maci látványos rohamot indított a kamera ellen, majd végül közelharcban le is győzte a leselkedő készüléket.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
VoyageursWolfProject
2022. július 11.

A cseperedő maci látványos rohamot indított a kamera ellen, majd végül közelharcban le is győzte a leselkedő készüléket.

A Voyageurs Wolf Project vadkamerás felvételei elsősorban az Észak-Minnesotában élő farkasok megfigyeléséről szólnak, azonban a kamerák látómezőjében időről-időre az erdő más állata is felbukkannak. Július 8-án megosztott felvételükön egy anyamedve látható játékos bocsával, aki miután elunta anyja bosszantását, új játékot keresett magának.

A kutatók bánatára a bocs a vadkamerát szemelte ki birkózópartnernek, amit a készülék az első rohamig még bírt, később viszont már esélye sem volt.

Most még aranyos látni, ahogy a medvebocs játszik, de később, amikor ez a cuki medve is megnő, már sokkal félelmetesebb lesz egy ilyen roham. Ide kattintva megnézheted, milyen az, amikor egy felnőtt medve támadt a kamerára, ami mögött egy ember is állt. A nem mindennapi felvételt készítő természetfotósnak szerencséje volt, mert ez a találkozás sokkal rosszabbul is végződhetett volna. Ezen a felvételen amerikai túrázók láthatók, akik a lehető legrosszabbat teszik a medvével való találkozás során. Szerencsére nem lett bajuk, de nem árt tisztában lenni, mit szabad, és mit nem szabad tenni ilyen helyzetben!

Cikkajánló