A Hortobágy madárszemmel

Az állatok nagy része nem tud mit kezdeni a fejük felett zümmögő drónnal, észlelik ugyan, de nem félnek tőle, így remek felvételeket lehet készíteni róluk.

Szerző:
Dabis Balázs Silvius
Fotó:
ÉS VIDEÓ: Szilágyi Attila - Dabis Balázs Silvius
2016. november 23.

Az állatok nagy része nem tud mit kezdeni a fejük felett zümmögő drónnal, észlelik ugyan, de nem félnek tőle, így remek felvételeket lehet készíteni róluk.

Szilágyi Attila természetvédelmi őrként dolgozik a Hortobágyon. Kiválóan ismeri lakóhelyének és környékének élővilágát, számos különleges, izgalmas fényképpel gazdagította már a hazai természetfotó-kínálatot, és a Varázslatos Magyarország egyik zsűritagjaként is ismerhetitek.

 

Szilágyi Attilától eddig sem állt távol, hogy ne csak fényképeket készítsen, hanem rövid filmfelvételekkel is bemutassa az élőlények, főként a madarak viselkedését. Drónt azért vásárolt, mert így még hatékonyabban, a madarak zavarása nélkül tudja megfigyelni fészkelőhelyeiket, megszámolni a fészekaljakat, ellenőrizni a fiókák fejlődését. A szépen komponált, különleges hangulatú felvételeiből a Turista Magazin videós szerkesztője, Dabis Balázs Silvius vágott össze egy rövid klipet.


Fókuszban a természet című, természetfotósokat bemutató videósorozatának következő főszereplője Szilágyi Attila, a "Hortobágy fényképésze" lesz. Addig is nézzétek meg madártávlatból az egyedülálló tájegységet.

 


 

A többi Fókuszban a természet-videót ide kattintva találod.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Magányos rózsás gödény él a Hortobágyon

Hortobágyon darvadozva

Vadlovak között a Hortobágyon

50 ezer madárra számítanak a Tatai Vadlúd Sokadalmon

Megérkeztek a téli "vendégmadarak"

Cikkajánló