Átadták a felújított Dráva-kiállítást a Dráva Kapu Bemutatóközpontban

A Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont megújult természetismereti kiállítása a Drávát és a folyó környezetének élővilágát mutatja be.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
2021. június 25.

A Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont megújult természetismereti kiállítása a Drávát és a folyó környezetének élővilágát mutatja be.

Az elmúlt időszakban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a bemutatóközpontjának 2008-ban készült kiállítása jelentősen átalakuláson és modernizáláson esett át. Új, érintőképernyős eszközök mutatják be a térség legjellemzőbb kétéltű-, madár- és emlősfajait; az egyes fajok leírása és fényképe mellett azok hangjait is meg lehet hallgatni.

A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerő segítségével. Új installációk segítik Dráva mentén több helyen megtalálható rétek és mocsarak élővilágának megismerését.

Teljes megújuláson estek át a folyó környezetét bemutató élőhely-modellek, a folyóban élő halakat bemutató tablók, valamint a padlón elhelyezett légifotó-alapú térkép.

A bemutatóközpont környékén is érdemes elidőzni, hisz a közelben kanyarog az Üde rétek tanösvény, ahol a rétek, legelők élővilágával, ill. ezen élőhelyek kezelésével ismerkedhetnek meg a látogatók. A tanösvény egy madármegfigyelő toronynál ér véget, ahonnan bepillantást nyerhetünk a madarak életébe. A bejárás során a nemzeti park szürkemarha gulyáját is láthatjuk.

A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban őshonos háziállatokkal, többek között a rackajuhokkal, a szamarakkal, a hucul lovakkal és a kecskékkel ismerkedhetünk meg.

További információ: ITT

Cikkajánló