AZ ÉV KILÁTÓJA - SZAVAZÁS

Online magazinunk 10 kilátót mutatott be nektek 2016-ban a Messzelátó rovatban. Most ezek közül Ti választhatjátok meg az Év Kilátóját.

Szerző:
Dabis Balázs Silvius
Fotó:
Dabis Balázs Silvius - Gulyás Attila
2016. december 31.

Online magazinunk 10 kilátót mutatott be nektek 2016-ban a Messzelátó rovatban. Most ezek közül Ti választhatjátok meg az Év Kilátóját.

Kicsit, nagyot, szépet, felújítottat, nagyon körpanorámásat, ingatagot, kultikusat, kevésbé ismertet is válogattunk ebbe az új rovatba az elmúlt évben. Most a Ti személyes élményeiteken, szimpátiátokon múlik, melyik lesz az Év Kilátója. Szavazni a cikk végén lehet!

 

Óvár-kilátó (Szigliget)

 

 

A Balaton partjához legközelebb épült kilátó az újak táborát erősíti. Nemcsak egy különleges, várra emlékeztető faszerkezet épült Szigliget felett, hanem készítésekor a régi vár romjait is megtisztították. Mi nagyon élveztük itt a naplementében csillogó, jeges magyar tengert. A képre kattintva elolvashatod korábban megjelent cikkünket a kilátóról, itt pedig megnézheted az erről készült videónkat.

 

Kaán Károly-kilátó (Budapest)

 A Nagy-Hárs-hegy 454 méter magas csúcsán álló fatorony biztosan sokatok kedvence. Nagyon frekventált helyen van, talán a leglátogatottabb kilátók, túracélpontok egyike. A nagy esélyesről is forgattunk videót, sőt körbe is repkedtük egy drón segítségével.

 

Julianus-kilátó (Nagymaros)

 

 

A másik győzelemre esélyes kilátónak saját jelvényszerző túramozgalma is van. Pazar látvány a Dunakanyarra és Visegrádra, és  csak becsületes gyalogtúrákkal közelíthető meg. Kultikus, nagy kedvenc a Börzsönyből. Róla is van mozgókép!


Körtvélyesi-kilátó (Vértes, Tatabánya)

 

 

Egy háromszög alaprajzú, impozáns, új kilátóra is voksolhattok a Vértesből. Remek túrahelyszínen van, tavasszal pedig a környéket belengő medvehagymaillat fűszerezheti a panorámás élményt.
Interjút készítettünk a kilátó építtetőjével.

 

Gizella királyné kilátó (Gulya-domb, Veszprém)

 A sok faszerkezet után jöjjön valami acélosabb! 2016 egyik legújabb kilátója méltó a nevéhez - valóban királyi kategória. Az Év Kilátója címre is esélyes lehet Gizella? Pörgesd le róla a filmet, és dönts!

 

Ranzinger Vince-kilátó (Tatabánya)

 

 

A klausztromániások kedvence lett ez az aknatorony reinkarnációjából keletkezett kilátó, mert kilátószintjein sűrű szövésű rácson át kandikálhatunk csak ki a Vértes és a Gerecse pompás vonulataira. Sajnos korábban az öngyilkosok körében is nagy népszerűségnek örvendett, ennek köszönhető az égi börtönélmény.

 


Kab-hegyi kilátó (Bakony)

 

 

Idősek, lassan mozgók, mozgáskorlátozottak, babakocsis családok! Nektek is lehet kilátóélményetek! Sőt, egész jó kis parti is összehozható ezen a helyen, hiszen padok, asztalok vannak bőven. Mi persze csak dolgoztunk itt is, meg is lett az eredménye


Felső-János-hegyi kilátó (Felsőszölnök)

 


Ajándék kilátónak ne számold a fokát! Ezt az aprócska tornyot ugyanis ingyen, vizsgafeladatként építették a MOME hallgatói. Ha már itt hagyták, mi meglátogattuk, és nem lett izomlázunk, bár fel-le szaladgáltunk róla egész délelőtt.

 

Boldog Özséb-kilátó (Pilisszentkereszt)

 

 

Ismét egy győzelemre esélyes óriás. Az első pálos szerzetes, Boldog Özséb nevét viselő, belsejében egy vasbeton geodéziai tornyot is tartalmazó, körpanorámás kilátó már messziről látszik. Ha esik, be lehet húzódni egy rakétasilóba, de azért padok is vannak itt asztalokkal, sőt bringatároló is. Itt van róla a film.

 

Guckler Károly-kilátó (Budapest)

 

 

A fővárosban és környékén élők is örülhettek egy új kilátónak az idén. A Hármashatár-hegyről már amúgy is hiányzott egy kilátó. Igaz, nekem volt szerencsém az adótoronyból is körbenézni, de azért ez sem rossz, sőt határozottan mutatós kis attrakció lett.

 

Most pedig meg kell hoznod döntésedet, amit akár az alapján is megtehetsz, hogy melyik kilátót tervezed ezek közül leghamarabb meglátogatni.

 

A SZAVATAITOKAT 2017. JANUÁR-6 12.00-IG VÁRTUK,
ITT
 VAN A VÉGEREDMÉNY!

 

Cikkajánló