Befejezéséhez közeledik a Galyatető Turistacentrum építése - FRISSÍTVE

Tavasszal újra nagy meglepetéssel szolgálhatunk a természetjáróknak. A Mátrában, Galyatetőn hamarosan birtokba vehetitek hazánk legszebb, legmodernebb turistaházát.

Szerző:
DBS-HB
Fotó:
Fotó: Gulyás Attila - VIDEO: Jónás Szabolcs és Maurer Ferenc
2015. február 17.

Tavasszal újra nagy meglepetéssel szolgálhatunk a természetjáróknak. A Mátrában, Galyatetőn hamarosan birtokba vehetitek hazánk legszebb, legmodernebb turistaházát.

Rövidfilmünk segítségével most betekinthettek a készülő létesítmény falai mögé is.

 

<p><a href="https://vimeo.com/119884023">Befejezéséhez közeledik a Galyatető Turistacentrum építése</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p> 

 

 

Facebookon is követheted
Nyomj egy tetsziket a Galyatető Turistacentrum és a Galya-kiláltó facebook oldalain, hogy figyelemmel kísérhesd az építkezés befejezését, és időben értesülhess az ünnepélyes átadásról.

A Mátra szívében, Galyatetőn néhány hónapon belül átadják az ország egyik legmagasabban álló kilátóját, amely jelentős átalakításon, felújításon esett át az elmúlt időben. Az esztétikumot és az időtállóságot ötvöző építményt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói tervezték újra. A Galya-kilátó lélegzetelállító, 360°-os panorámával és csaknem 1000 méteren kialakított tetőterasszal várja a turistákat, ám nem csak emiatt különleges.

 

<p><a href="https://vimeo.com/121567837">Újabb meglepetés Galyatetőről</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Az épület körül elhelyezett, membránból készült háló fényviszonyoktól, időjárástól és látószögtől függően változó szemkápráztató játéka, a hozzátoldott felső rész színes ablakai és a körajtós pihenőkamrák egyedülállóvá teszik a kilátót.

 

 

Nyáron már a turistaházban is pihenhetnek az erre járók 

 

Megnyitja kapuit a közeli turistaközpont is, amely színvonalas szolgáltatásokat nyújt a bakancsos természetjárók mellett a kerékpárosok és a síelni vágyók számára is. Az alpesi országok gyakorlata szerint működő Galya Centrum a szálláslehetőségen túl páratlanul széleskörű szolgáltatásokat biztosít: többek között étterem, szerviz, tesztközpont és zarándokhely is lesz.

 

Kapcsolódó cikkeink:
Új távlatok Galyatetőn

Kutyahidegben a Kéken - Havas helyzetjelentés Galyatetőről (képgalériával)
Az MTSZ rendkívüli választmányi ülése
 

Cikkajánló