Fergeteges nyári túrák hajnaltól éjszakáig – Hétvégi programajánló

Bár egyelőre a hétvégére vegyes időjárást jósolnak, programlehetőségekben most sem lesz hiány. Irány a természet reggel, este és akár hajnalban is.

Fotó:
Magócsi Márton / MTSZ (Kiemelt kép)
2023. június 28.

Bár egyelőre a hétvégére vegyes időjárást jósolnak, programlehetőségekben most sem lesz hiány. Irány a természet reggel, este és akár hajnalban is.

1. Pontérintős éjszakai teljesítménytúra a Gyapjaszsáknál

Mi lehetne jobb buli a nyáron azoknak, akik szeretnek kirándulni, mint egy éjszakai teljesítménytúra? Ráadásul nem a hagyományos fajtáról van szó: a Velencei-hegység felsorolt pontjai közül 5-öt, 10-et vagy 15-öt kell érinteni ahhoz, hogy elnyerd a kitűzőt és az oklevelet. A helyszíneken kék téglalapban egy kétjegyű számot találsz, azt kell feljegyezned az igazolólapra.

Mikor?
2023. július 1. 20.00-tól

Hol?
Indulás és érkezés: Sukoró, Zsuzsi büfé

Még több infó ide kattintva.

2. Hajnali madarászséta Hortobágy-halastón

Kócsagok, gémek, ludak, récék életébe nyerhetünk bepillantást szakvezető segítségével a Hortobágy-halastavi tanösvény bejárásakor szombaton kora reggel. Ha van, ne felejtsd otthon a kézitávcsöved! A túra 2 km hosszú, megközelítőleg másfél órás.

Mikor?
2023. július 1. 6.00-8.00

Hol?
Hortobágy-Halastó

Részletek és jelentkezés ezen az oldalon.

3. Bakancsos túra a Bakonyban

A Dornyai Béla Emlékút 17,9 km-es szakaszára indul a szombati túra, a bakonybéli Füsti sörözőtől. Az útvonal érinti a Szent-kutat, utána felvezet a Hajagba a Ráktanya és az Augusztin-tanya érintésével, ezután jön a 646 m-es Középső-Hajag csúcsa. Innen Herendig ereszkedik a túra, és irány vissza Bakonybélbe.

Mikor?
2023. július 1. 10.00

Hol?
Találkozó: Bakonybél, Füsti söröző

További infók itt.

4. Fotóstúra a tatai szentjánosbogarak nyomában

Egy rövid, de annál varázslatosabb esti séta a tatai Cseke-tó körül, melynek során a környezet kulturális örökségét is meg lehet ismerni. A kirándulás az öreg erdőben fejeződik be, ahol a rejtelmes állathangok mellett a szentjánosbogarak is megjelennek.

Mikor?
2023. július 1. 19.00-21.00

Hol?
Találkozó: Tata, Csekeliget játszótér parkolója

Részvételi díjak és egyéb információk itt.

5. Ártérleső vízitúra Gemencen

8-10 km-es evezés a Rezéti-Dunán, melynek során az ártéri erdő világába lehet bepillantani, ahol rétisasok, barna kányák, hódok, kócsagok, szürke gémek laknak. A túrára bátran jelentkezhetnek kezdők és kevésbé gyakorlottak is, mert képzett túravezetők veszik őket gondjaikba. Az egésznapos program erdei vasutazást is magában foglal.

Mikor?
2023. július 1.

Hol?
Gyülekező: pörbölyi Ökoturisztikai Központ

Bővebb információ itt.

Cikkajánló