Gyermeknapi programok a Balatontól az erdőkig

Május utolsó hétvégéje hagyományosan nagy nap a legkisebbek számára. A gyermeknapi forgatag szerencsére idén sem korlátozódik a városokra, össze is gyűjtöttünk néhány érdekesebb lehetőséget a természet mélyéből.

Szerző:
Gulyás Attila
Fotó:
Gulyás Attila
2018. május 25.

Május utolsó hétvégéje hagyományosan nagy nap a legkisebbek számára. A gyermeknapi forgatag szerencsére idén sem korlátozódik a városokra, össze is gyűjtöttünk néhány érdekesebb lehetőséget a természet mélyéből.

Gyermeknap a Gyermekvasúton

 

Budapesten igazán látványos programmal várja a családokat a Gyermekvasút: május 27-én vasárnap a hűvösvölgyi végállomás területén színház, koncert, bűvész bemutató és megannyi más program készül, ráadásul a 18 év alattiak egész nap ingyen utazhatnak a vasúton. 

 

Ugyanezen a napon a balatonfenyvesi gazdasági vasúton is a kisebbeké lesz a főszerep: amellett, hogy különvonatok indulnak Balatonfenyves GV és Imremajor között, a két állomáson kézműves-foglalkozások és vasúti műhelylátogatás is vár majd.

 

Kisvasúti napi csúcsforgalom Kemencén - Gyermeknap is egész hasonló kép vár 

 

Két igazán kis kisvasúton: Kemencén május 27-én, Kaszón pedig 26-án szintén kézművesprogramok, valamint játékok várják a kicsiket, az utóbbi vasúton ráadásul az ünnep alkalmából a teljes, nyolc kilométeres vonalon végigmennek a szerelvények, egészen a szentai vasútállomásig.

 

Kalózhajókkal a Balatonon


Vasárnap a magyar tenger partján Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen is indít gyermeknapi sétahajókat a Balatoni Hajózási Zrt. Nem is akármilyet, hiszen mindhárom helyszínen a legöregebb, legelegánsabb hajók várják az utasokat, és összesen öt alkalommal futnak ki késő délután és kora este között. Az egyes járatokon kincsvadászattal és kalózműsorral várják az érdeklődőket.

 

Utazás a Dunán a Gemenc sétahalyó fedélzetén

 

Szintén vasárnap, Baja Dunapartján, a Gemenc Vándorponton a Gemenc Zrt. sétahajója várja a családokat, a fedélzeten különleges hajókészítő műhellyel. A kézműves-foglalkozások alatt vízsugár- és sűrített levegő hajtású hajókat is készíthetnek a 14 éves kort be nem töltött fiatalok.
 

Kapcsolódó cikkeink:

Tihanyban a családdal is lehet teljesítménytúrázni
Kisvasutazás extrákkal
Autó nélkül a legszuperebb főváros környéki kirándulóhelyekre

 

Cikkajánló