Ha te is rajongója vagy a természetfotóknak, akkor ez a fesztivál neked szól

Világhírű hazai és külföldi természetfotósok nagyszerű képes előadásait láthatjuk február 11-én a naturArt Természetfotó Fesztiválján. Ízelítőül mutatunk nektek néhány képet a remeknek ígérkező programból.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
naturARt
2023. február 1.

Világhírű hazai és külföldi természetfotósok nagyszerű képes előadásait láthatjuk február 11-én a naturArt Természetfotó Fesztiválján. Ízelítőül mutatunk nektek néhány képet a remeknek ígérkező programból.

Idén is megrendezi a már szokásos éves fesztiválját a natuArt (Magyar Ternészetfotósok Szövetsége), amelyre most is hihetetlen izgalmas programokkal készülnek. Ez a nap tényleg csak a természetfotózásról fog szólni, a bemutatkozó fotósok között lesznek sokszoros nagydíjas hazai, és neves külföldi előadók is. De a témák is változatosak lesznek, láthatunk majd például előadást hazánk egyik legjobb búvárfotósától, ifj. Lőrincz Ferenctől, aki 2021-ben megnyerte a búvárfotós világbajnokságot.

De beleshetünk az apró lények birodalmába is egy remek makrofotós, Ujvári Zsolt lencséjén keresztül.

Izgalmasnak ígérkezik Az év természetfotósa (ÉTF) pályázat hatszoros győztesének, Daróczi Csabának az előadása, aki egy éve gondolt egy merészet, és fényképezőgépét sok fotózásnál mobilra, vagy épp GoProra cserélte, hogy megmutassa, milyen remek képek készülhetnek egyszerű eszközökkel is, csak jó szem kell hozzá.

A délelőtti blokkban a naturArt saját pályázatának (ÉTF), és a két legnívósabb nemzetközi természetfotós pályázatnak (GDT - European Wildlife Photographer of the Year, WPY - The Wildlife Photographer of The Year) 2022-es győztes képeit nézhetjük meg. Majd egy ifjú tehetség, Kártyás Gergely mutatkozik be, aki nemcsak a hazai ÉTF pályázaton lett a legjobb fotós az fiatalok kategóriájában a tavalyi évben, hanem nemzetközi versenyeken is remekelt, az orosz szervezésű Golden Turtle pályázaton például ő lett a győztes az ifjúsági kategóriában.

De lesz külön blokk az asztrofotózásnak is, az univerzum csodás világában Ladányi Tamás fog minket elkalauzolni.

valószínűleg ezt a fesztivált is meg fogja hódítani Roxy, a rókalány, akinek kalandjairól Radasics Milán fog mesélni. Milánnal készült interjúnkat, amelyben természetesen a rókás fotósorozatairól is beszélgetünk, a Turista Magazin most megjelent februári lapszámában olvashatjátok.

Potyó Imre, aki szintén többszörös Az év természetfotósa díjjal büszkélkedhet, egy Milánhoz hasonló, szeretnivaló témával érkezik, egérkés projektjéből hoz majd képeket, de mesél majd az erdő izgalmas világáról is.

Remek előadásra számíthatunk Molnár Pétertől, aki hazánk szinte minden szegletéről készített már gyönyörű természetfotókat. Ezúttal a Balaton és a Balaton-felvidék lesz a fókuszban.

A hazai fotós klubok közül idén a Nimród fotóklub fog bemutatkozni.

A külföldi fotóklubok közül pedig a Dél-Tiroli fotóklub tart majd egy előadást a Dolomitokról.

Az est külföldi sztárelőadója pedig a 2022-es GDT nagydíjasa lesz, Mike Korostelev.

Emellett természetesen a szünetekben akár kérdezni is lehet ezektől a fantasztikus természetfotósoktól. A Természetfotó Fesztivál február 11-én szombaton lesz Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban. Ha felcsigáztunk, és szeretnél te is ott lenni ezen a remek eseményen, akkor nézd meg a további részleteket ide kattintva.

Cikkajánló