Húsvéti programok és Magyarország legnagyobb tulipánszürete

Alig győztünk válogatni a temérdek szuper program közül, amit a húsvéti hétvégére szerveznek országszerte. Végül egy hatalmas tulipánszüretet, sétahajózást a Dunakanyarban és vulkántúrát is ajánlunk nektek.

Szerző:
Turista Magazin
2022. április 12.

Alig győztünk válogatni a temérdek szuper program közül, amit a húsvéti hétvégére szerveznek országszerte. Végül egy hatalmas tulipánszüretet, sétahajózást a Dunakanyarban és vulkántúrát is ajánlunk nektek.

1. Balatoni tulipándömping

A Kőröshegyi Levendulásban már hatodik alkalommal rendezik meg a tulipánszüretet, ráadásul mivel tavaly hatalmas népszerűségnek örvendett a program, idén dupla mennyiségben nyílnak a virágok, így közel félmillió szállal várják a látogatókat. Nemcsak szedni lehet a változatos fajtájú, színű és formájú tulipánokból, de külön fotós területeket is fenntartanak. A belépőjegy levásárolható.

Mikor?
2022. április 13. – május 1.: hétköznap 10.00-18.00, hétvégén 9.00-17.00

Hol?
Kőröshegyi Levendulás

További részletek, árak és praktikus információk ide kattintva.

2. XIV. Tavaszi Várkapu Tárogató – Húsvéti játszóház és középkori hangulat Füzér várában

Húsvétkor családi programokkal várják a látogatókat a Zemplén egyik legszebb várában. A középkor megelevenedik: lesz íjászat, puskasortűz, fegyverbemutató, kardvívás, megismerkedhetünk a középkori mesterségekkel, eljátszanak interaktív mesekomédiákat, középkori táncokat lehet tanulni a királyné udvarhölgyeivel és a középkori ruhákat is fel lehet próbálni.

Mikor?
2022. április 17-18. 10.00-18.00

Hol?
Füzéri vár

Bővebb információ itt.

3. Húsvéti kirándulóhajók a Dunakanyarba

Szuper lehetőség egy nem mindennapi, hajókázással egybekötött túrához! Ismét elindítja a dunakanyari kirándulóhajókat a Mahart-Passnave. Beszállni odafelé a budapesti Vigadó téri hajóállomáson lehet, az útvonal Budapest – Vác – Verőce – Visegrád. Emellett indítanak körjáratot is Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Nagymaros – Visegrád útvonalon. A Magyar Természetjáró Szövetség által kibocsátott TEKA kártya érvényes a MAHART hajójárataira is Budapest-Vác és Budapest-Szentendre szakaszokra, így kedvezményesen lehet a dunakanyari járatokra jegyet venni.

Mikor?
2022. április 15-18.

Hol?
Dunakanyar

Menetrendek, árak és további információk ide és ide kattintva.

4. Családi séta a Budakeszi Arborétumban

Már a tavaszi szünet első napján elindul az arborétumos program állatsimogatással és kézműves foglalkozásokkal. A húsvéthoz illően nyuszik és bárányok várják a törődést, és lesz egy arborétumi tojásfa is. Nagypénteken tojásdíszkészítés van terítéken, húsvéthétfőn pedig indul a vadászat az erdőben a „nyúlfészkekben” elhelyezett meglepetések után. Az arborétum körbekerített, bújócskázásra, barangolásra is adódik lehetőség.

Mikor?
2022. április 14-19.

Hol?
Budakeszi Arborétum

Még több infó itt.

5. Vulkántúra a Ság hegyen

Kíváncsi vagy, milyen egy vulkán belseje? Vezetett geológiai túrára invitál a Kemenes Vulkánpark, melynek során a Ság hegy titkaival lehet megismerkedni egy kiépített tanösvényen. A túra közben a hegy mélységeit és magaslatait is megismerhetik a látogatók, és fény derül az 5 és fél millió éve működött vulkán földtani történetére is. Kiderül többek között, hogy miért olyan népszerű a helyszín a vulkanológusok és a geológusok körében, illetve, hogy egy nagy erejű robbanás vagy egy szelídebb lávaszökőkutas kitörés milyen földrajzi formákat eredményezhet.

Mikor?
2022. április 15.

Hol?
Kemenes Vulkánpark, Celldömölk

További infók itt.

Cikkajánló