Ismerd meg a Mikulás varázslatos világát kisvasúttal!

Idén már 12. alkalommal indul útnak a Diósgyőri Mikulásvonat. A Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen november 27. és december 17. között szállítják a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.  

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
Egererdő Zrt
2014. november 12.

Idén már 12. alkalommal indul útnak a Diósgyőri Mikulásvonat. A Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen november 27. és december 17. között szállítják a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.  

A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára rendezik meg, nekik a Mesevilág valóságos élményt jelent, de a feldíszített Mikulásvonat valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosítanak. A Diósgyőri Mikulásvonat nem egy hétköznapi utazás a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élmény a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. 

 

 

A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket gyönyörű díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.


A Mikulás birodalmában a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország régi-új lakóival, így többek között Ludas Matyival és Galibával, Döbrögivel, Gombóc Artúrral, Olaffal, a hóemberrel, illetve Anna és Elza hercegnőkkel is. Az egyórás játék végén a zenélő kincsesládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

  

Mikulásvonat a számok tükrében
A Mikulásvonat programján az elmúlt 11 évben összesen 150.220 fő vett részt, melyből 104.888 fő gyermek volt. A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány és Miskolc városának önkormányzati képviselői összefogásával 47.925 fő miskolci óvodás és kisiskolás gyermek, az Alapítvány egyéb bevételeiből pedig 8.096 fő valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élő gyermek/felnőtt teljesen ingyenesen juthatott el a Mikulás varázslatos világába. A kicsik és a nagyok a Lillafüredi Mesebirodalomban eddig 61 mesehőssel találkoztak.
 

 

 

 

Különvonat hazánk legmagasabb vasúti hídján, az alsóhámori Mély-völgyi viadukton


Járat és jegyinformációk

 

Az érdeklődés óriási, az október 15-én indított nagycsoportos, és a november 1-jén indított egyéni foglalások során már több mint 9000 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain. A rendezvény népszerűségét hűen tükrözi, hogy a november 1-jén 0.00-kor elindított online jegyfoglalási rendszerben 6 perc alatt több mint 500 foglalást rögzítettek.


A rendezvény minden napján (hétvégén is!) 2014. november 27 - december 17-ig a vonatok 9:00-kor, 11:30-kor, 14:00-kor és 16:30-kor indulnak a Miskolc, Dorottya utcai végállomásról Lillafüredre. (Visszaérkezés: 11:15, 13:45, 16:15, 18:45.)


Minden vonat 4, egyenként 54 ülő- és 6 állóhelyes, továbbá 1 db 30 ülőhelyes és 1 db 14 ülőhelyes, zárt és fűtött kocsival rendelkezik.
20 fő feletti csoportok részére telefonos jegyfoglalási lehetőséget biztosítanak, melyet a 30/603-70-21-es telefonszámon lehet megtenni. A nagyközönség számára november 1-től online és november 3-tól pedig a Dorottya utcai jegyirodában (itt lehet átvenni a jegyeket) kezdik el értékesíteni a megmaradt jegyeket.

 

 

A gyerekeket a Mikuláson kívül sok más mesehős is várja


Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, nem lehet a programhoz Lillafüreden csatlakozni!


A Miskolc-kiliáni (Dorottya utcai) jegyiroda nyitva tartása:


November 3-tól november 26-ig: Hétfő - Péntek: 13:00 - 18:00 Szombat: 10:00 - 15:00 Vasárnap: zárva
November 27-től december 17-ig: Minden nap: 9:00 - 17:00

 

A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges! A részvételi díj így a gyermekek és kísérőik részére egyaránt Br. 1.900 Ft/fő, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: Br. 750 Ft/db.


Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget szeretnének biztosítani azon gyermekek részére, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Előzetes bejelentés szükséges, hogy felkészülten várhassák őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak.

Foglalás és bővebb információ:


www.mikulasvonat.hu
30/555-97-37

 

 

Cikkajánló